Ni el Barça ni Quique Setién han deixat de voler, però entre voler i poder hi ha un tros
La Lliga tornarà el pròxim 11 de juny
Futbol

El CSD confirma que la Lliga es reprendrà l'11 de juny amb el Sevilla-Betis

El Consell Superior d'Esports també ha comunicat que el campionat acabarà el 19 de juliol, quan s'hagin jugat les 11 jornades que restaven

Redacció Esport3Actualitzat

El Consell Superior d'Esports ha confirmat que la Lliga es reprendrà el proper dijous 11 de juny amb el derbi andalús Sevilla-Betis. El CSD ha explicat també, en un comunicat, que el campionat s'acabarà el 19 de juliol, quan s'hagin jugat les onze jornades restants.

"La represa de la competició tindrà lloc durant el cap de setmana de l'13 i 14 de juny, essent el primer partit el dijous, dia 11, entre el Sevilla FC i el Real Betis Balompié. L'última jornada es produirà, previsiblement i sempre en funció de l'evolució de la pandèmia, el cap de setmana de l'18 i 19 de juliol"

Perquè tot plegat es posi en marxa, el Govern espanyol ha de confirmar que tots els equips puguin entrenar-se en grup, és a dir, en les condicions que permet la fase 2.

Tebas: "La Lliga començarà si Déu vol, l'11 de juny"

Javier Tebas, president de Laliga, ha revelat aquest divendres que la idea amb què treballen per a la propera temporada, 2020-21, és que el campionat comenci el 12 de setembre, després d'una pretemporada que tindrà una durada de quatre setmanes.

Tebas també assegura que, "si Déu vol, l'11 de juny" es començaran a disputar les onze jornades que resten per acabar aquest campionat. I ho faria amb un derbi sevillà.

"Esperem que Madrid i Barcelona passin a fase 2 de la desescalada. Hi ha més de 130 persones de Laliga treballant perquè tot pugui fer-se, d'una manera nova. Estem preparats"

Aquests anuncis formen part dels acords de l'assemblea de la Lliga de Futbol Professional que s'ha fet aquest dijous per comunicar als 42 clubs de Primera i Segona Divisió el calendari definitiu de les 11 jornades que falten per disputar-se.

Hi haurà partits cada dia de la setmana, amb jornades entre setmana i el cap de setmana, i només hi haurà horari unificat en l'última o últimes jornades. Els horaris dels partits entre setmana seran a les 19.30 i a les 21.30, a les 22.00, i el cap de setmana s'afegirà una tercera franja a les 17.30. Quan s'acabi la Lliga a la màxima categoria començarà el play-off d'ascens a Primera Divisió, que s'allargarà fins al 2 d'agost.

Tots els partits tindran una doble realització perquè els espectadors des de casa seva escullin si volen el senyal net, amb l'ambient real que hi hagi als estadis o un senyal virtual, amb espectadors simulats a les graderies i el so que hi ha habitualment en cadascun dels estadis. Sobre la presència en entrenaments i partits de fotògrafs, que aquest dijous s'han manifestat en totes les ciutats amb equips de la Lliga, Javier Tebas també ha anunciat canvis a les previsions inicials:

"Estem treballant perquè tornin, però protegint-los, evitant que es contagiïn i que puguin treballar amb seguretat"

La Lliga escalfa els motors, a l'espera que Sanitat ratifiqui que tots els equips poden entrar en l'última fase d'entrenaments, amb sessions col·lectives amb tots els efectius de les diferents plantilles.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut