ATLETISME

La Jean Bouin celebra el centenari a l'Estadi Olímpic

Durant tot el matí s'ha disputat una edició ben especial de la Jean Bouin, la del centanari, disputada a l'Estadi Olímpic de Barcelona

Imma Casares FerreiroActualitzat

Ha estat una Jean Bouin diferent. La cursa degana en ruta de l'estat espanyol ha arribat al cent anys i s'ha hagut de reinventar a causa de la pandèmia. Sergio Fernández, un dels organitzadors de la prova, ha destacat la importància de fer la cursa.

"Poder celebrar la Jean Bouin no ha estat un miracle però sí un esforç col·lectiu que ha exigit cuidar cadascun dels protocols de seguretat que requereix la pandèmia".

Si la Jean Bouin és una cursa sobre asfalt, l'edició número cent s'ha fet en format de milla que s'ha corregut pel tartan olímpic. Les riuades d'atletes han donat pas a una participació limitada als mil corredors.

"Els corredors no han deixat d'agrair-nos el fet de donar-los l'oportunitat de córrer en un escenari tan mític com l'Estadi Olímpic, que no oblidem, va acollir els Jocs Olímpics de Barcelona 92".

Abans de recórrer els 1609 metres de distància, -4 voltes i 9 metres a l'Estadi- els participants han hagut de passar un control de temperatura, utilitzar gel hidroalcohòlic i portar la mascareta posada fins l'últim moment. Els mil corredors s'han dividit en grups de cinquanta que a l'hora s'han subdividit en grups de tres. La sortida s'ha donat cada tres segons, i en aquest cas el cronòmetre era el de menys.

La sortida s'ha donat cada tres segons

La idea era fer una festa popular en una edició força significativa però també hi hagut espai per un grup de 25 atletes considerats de semielit. Adam Maijo, Marc Alcalà i Llorenç Sales han estat els més ràpids amb un crono de 4'15". La dona més ràpida ha estat Anna Bove amb 5'00.

La veritable glòria, però, ha estat pels atletes que per primer cop han trepitjat un escenari mític.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut