Barça

Xavi: la decisió que ho va canviar tot

La gran ratxa del Barça des que Xavi va decidir plegar: set victòries i tres empats d'ençà de l'anunci del tècnic de deixar la banqueta a final de temporada

Enric Vilalta LópezActualitzat

Els resultats donen la raó a Xavi: una de les raons de la decisió del tècnic blaugrana de deixar el càrrec a 30 de juny era alliberar de pressió l'equip i que els jugadors poguessin rendir més. Dit i fet. Des del 28 de gener, data d'aquella fatídica derrota a casa contra el Vila-real (3-5) i de l'anunci posterior del tècnic egarenc, l'equip ha fet un salt de qualitat i es manté imbatut.

A la Lliga, s'han disputat vuit jornades, i el Barça ha guanyat sis partits i n'ha empatat dos. El resultat més impactant, sens dubte, la victòria d'aquest diumenge al Metropolitano (0-3) amb una exhibició de joc i intensitat que els aficionats tant trobaven a faltar aquesta temporada. En declaracions a TV3, Xavi va valorar aquest canvi de xip dels seus jugadors d'ençà de la seva decisió:

"Des de la meva decisió de marxar, l'equip està més endollat. Als jugadors els exigim més, i ells estan responent. Ara mateix, l'equip és una pinya i no renunciem a res."

 

A la Champions, la mateixa línia: una eliminatòria convincent contra el Nàpols, i l'equip s'ha plantat a quarts de final, on haurà de passar la revàlida del París-Saint Germain.

En aquests dos mesos, només un resultat decebedor, l'empat a casa contra el Granada (3-3). Les victòries contra l'Osasuna (1-0), Celta (1-2) i Mallorca (1-0) van ser ajustades i poc brillants. L'empat a San Mamés (0-0) va ser dolorós, sobretot per les lesions de Pedri i De Jong, però des de llavors el Barça ha fet un pas endavant i la imatge que ofereix l'equip és la millor de la temporada.

És habitual que l'arribada d'un nou entrenador serveixi de revulsiu en una plantilla en depressió. Al Barça, per casualitat o no, ha passat tot el contrari: quan el líder del vestidor ha dit que plegava, l'equip ha fet un tomb i el rendiment ha millorat exponencialment. L'explicació? S'admeten apostes.  

 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut