BARÇA

La graella de sortida de la cursa electoral al Barça

De moment, hi ha cinc precandidats confirmats: Víctor Font, Jordi Farré, Agustí Benedito, Toni Freixa i Lluís Fernández Alá. En els pròxims dies s'hi sumaran alguns més

Francesc LatorreActualitzat

Després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, el Barça està ara en mans d'una junta gestora. Una comissió que s'haurà d'encarregar de convocar les eleccions a la presidència, en un termini mínim de 40 dies i un màxim de 90. Per tant, les eleccions es podrien dur a terme, a tot estirar, a finals de gener. Inicialment estaven convocades per als dies 20 i 21 de març. A hores d'ara, ja hi ha 5 precandidats confirmats i tots van passar per l'especial que TV3 i Esport3 van fer la nit de dimarts.

Víctor Font porta uns quants anys preparant la seva candidatura i assegura disposar d'un projecte absolutament preparat per sortir a totes en el moment que arrenqui la cursa electoral. Sota el lema "Sí al Futur", Xavi és la pedra angular del seu projecte.

Des del 2013 estem treballant en el projecte i ja portem un temps explicant-lo a socis i sòcies. Tenim el pla, les idees i un equip molt potent, que és el que es necessita ara per revertir la situació. Ens centrem a tenir un club que pugui continuar sent dels socis i que pugui continuar competint per tot. En el context que vivim, caldria impulsar el vot electrònic de cara a votar amb la màxima seguretat i maximitzant la participació.

Toni Freixa, que ja es va presentar a les eleccions del 2015, va presentar el seu projecte fa uns dies. No estava a favor de la moció perquè ja hi havia eleccions convocades per al març. Defuig, però, l'etiqueta de continuista.

La dimissió d'un president no és una bona notícia. Cal mirar endavant i treballar tots junts per tal d'assolir el millor futur per al Barça. Espero que els socis deixem treballar tranquil·la la comissió gestora. Espero que no sigui veritat que la Generalitat hagi pressionat per fer caure Bartomeu i la seva junta. Hem d'evitar ingerències mediàtiques i empresarials. Confio i demano a tots els precandidats que no tinguin aquesta temptació.

Agustí Benedito, candidat el 2010 i el 2015, ho tornarà a provar cinc anys després. L'any 2017, a més, va promoure un vot de censura que no va arribar a bon port.

És hora de concentrar-se i mirar endavant. Tenim molta feina feta. Sé que hi ha molta gent que té ganes que ho tiri endavant. Tot plegat, però, amb la llosa de la pandèmia i les conseqüències econòmiques. Penseu que els estatuts preveuen que la junta que encadeni dos anys seguits de pèrdues hauria de dimitir. Demano a la comissió gestora que convoqui les eleccions el més aviat possible. Si pot ser en 40 dies, en 40 dies. No cal esperar més. Sobre el vot electrònic, ni la llei ni els estatuts ho permeten.

Jordi Farré també va ser precandidat el 2015, però no va assolir les signatures necessàries. Ara, però, ha assolit molta més notorietat pública perquè ha estat l'impulsor del vot de censura que ha acabat amb la presidència de Bartomeu. Això li fa pensar que tindrà molts més suports que aleshores.

La dimissió de Bartomeu és el millor que li podia passar al Barça. Perquè feia falta començar una nova era i com més aviat millor. No tenim por del repte. Estem preparats.

Segurament, dels cinc precandidats confirmats, Lluís Fernández Alà és a hores d'ara el més desconegut. Empresari de Sant Cugat del Vallès, es presentarà per primera vegada.

Vull felicitar els grups d'opinió barcelonistes. Són els herois d'aquesta moció. Hem de tornar a les arrels del Barça, on el soci torni a ser el protagonista del club per fer un projecte guanyador. La Masia ha de ser la pedra angular del club. Volem ser la candidatura del soci.

Però en els propers dies s'hi afegiran més noms. Per exemple, el de l'exvicepresident Emili Rousaud, un dels directius que li van dimitir a Bartomeu arran del Barçagate, el cas de les xarxes socials. Rousaud aposta per una candidatura transversal i unitària que agrupi diversos candidats. Alguns ho veuen amb bons ulls, alguns volen continuar en solitari. També té intenció de presentar-se Xavi Vilajona, fins ahir directiu de Bartomeu i que fa dies que treballa en la confecció de l'equip. Caldrà veure també si Jordi Roche, expresident de la Federació Catalana de Futbol, i Joan Rosell, expresident de la CEOE i Foment, acaben fent el pas. Però el nom que més expectació genera és el de l'expresident Joan Laporta. De moment, ha optat per guardar silenci.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut