Els esportistes durant una rutina de l'entrenament diari
Els esportistes durant una rutina de l'entrenament diari (@oficial_rfev)
Vela

La Federació Espanyola de Vela desafia el CSD

L'equip olímpic de vela viu i s'entrena al Centre d'Alt Rendiment de Santander, tot i el confinament

Actualitzat

La Federació Espanyola de Vela és l'única que manté els seus esportistes concentrats i entrenant-se, malgrat que el Consell Superior d'Esports (CSD) ho desaconsella, des que es va dictar el reial decret d'estat d'alarma, el dia 14 de març.

Els regatistes de l'equip olímpic espanyol eren a Mallorca, preparant el Trofeu Princesa Sofia. Quan es va cancel·lar i es va decretar el confinament, la Federació va proposar concentrar-los al Centre d'Alt Rendiment de Santander, per passar allà la quarantena, mentre podien seguir entrenant. Les autoritats han advertit els responsables que estan incomplint l'esperit del decret i han sol·licitat als esportistes que abandonin aquest centre. Mariano Soriano, director del CSD, considera aquesta situació "irresponsable i insolidària", en declaracions a l'agència EFE.

Però la presidenta de la Federació Espanyola de Vela, Julia Casanueva, es mostra taxativa: "La decisió de reunir els esportistes aquí, en lloc d'enviar-los a casa, amb els seus pares o família, és el més responsable que podíem fer i es va plantejar de manera voluntària. Havien estat dues setmanes entrenant-se i convivint amb centenars d'esportistes de diferents nacionalitats, i enviar-los a casa hauria estat un risc per a ells i per al seu entorn. Hem de vetllar per la salut dels nostres esportistes i pel seu entorn, però també perquè el virus no es propagui més".

S'entrenen en sec i fan manteniment de les embarcacions, però no poden sortir a navegar perquè està prohibit. Segons Jordi Xamar, un dels regatistes concentrats:

"El Departament de Salut i Benestar del govern de Cantàbria ens obliga, com a mínim, a estar confinats fins al 8 d'abril.  Esperem ordres de les autoritats sanitàries a partir d'aquesta data."

El CSD no té potestat per tancar aquest Centre d'Alt Rendiment, perquè és propietat d'un consorci format per la Federació Espanyola de Vela, l'Ajuntament de Santander i la Comunitat de Cantàbria.

 

Anar al contingut