Bàsquet

Kobe Bryant, un dels millors jugadors de la història de l'NBA

Jordi SunyerActualitzat

Kobe Bryant, nascut a Filadèlfia fa quaranta-un anys, va ser un dels millors jugadors de bàsquet de tots els temps, cinc vegades campió de l'NBA i dues vegades campió olímpic. Era fill de Joe Bryant, que va militar en diversos equips italians. Kobe va aprendre a parlar italià amb fluïdesa i es va aficionar, també, al futbol. Es confessava milanista, però va expressar també simpatia pel Barcelona.

Bryant va iniciar la seva carrera el 1996 amb els Los Angeles Lakers, el seu equip preferit des de petit i que seria el seu únic com a professional. Ja en la seva segona temporada, es va convertir en el jugador més jove en disputar un All-Star; i el tercer any a Califòrnia va firmar la seva primera renovació milionària i van començar les comparacions de premsa i tècnics amb Michael Jordan i Magic Johnson.

Però va ser amb Phil Jackson quan va esclatar en aconseguir de manera consecutiva els seus primers tres anells. Anotador implacable, va millorar any rere any el seu rendiment defensiu fins a convertir-se, també, en un dels millors jugadors de la lliga en aquest aspecte. Els dos següents anells, el 2009 i el 2010, els va guanyar al costat del català Pau Gasol. Una altra de les seves grans fites individuals va ser la consecució de 81 punts en un partit contra els Toronto Raptors, el 2006, la segona anotació més gran en un partit de l'NBA.

Bryant, que fa un any i mig havia publicat la seva autobiografia, tenia quatre fills, l'últim dels quals nascut el passat mes de juny. Des d'avui, Kobe Bryant és més llegenda que mai.

 

 

ARXIVAT A:
NBA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut