Curses de muntanya

Kilian Jornet s'imposa per segona vegada a la Pikes Peak Marathon

El català s'ha imposat amb un temps final de 3 hores, 27 minus i 28 segons, però no ha pogut batre el rècord de la prova, que segueix en possessió del nord-americà Matt Carpenter des del 1993

Actualitzat

Kilian Jornet s'ha endut per segona vegada la victòria a la Pikes Peak Marathon, la cinquena prova de les Golden Trail Series. El català s'ha imposat amb un temps final de 3 hores, 27 minuts i 28 segons, una marca que no li ha permès batre el rècord absolut.

Jornet ha liderat la cursa des del principi i, set anys després del seu primer triomf als Estats Units, ha tornat a guanyar. Tot i això, no ha pogut arrodonir la victòria amb el rècord de la prova, que segueix en possessió del nord-americà Matt Carpenter des del 1993, amb un temps de 3:16:22.

La cursa puja fins el cim del Pikes Peak, a 4.300 metres d'alçada, i, després, tots els participants l'han de tornar a baixar. Kilian ha estat intractable de principi a fi i s'ha emportat la victòria amb 12 minuts d'avantatge sobre el segon classificat, el corredor local Sage Canaday. El corredor basc Aritz Egea ha acabat en una gran cinquena posició.

En la categoria femenina, la victòria ha estat per a Maude Mathys, que ha batut el rècord i l'ha rebaixat en 12 minuts, mentre que la catalana Eli Gordón també ha acabat en una gran cinquena posició.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
Anar al contingut