Nou derbi català a la Supercopa
Nou derbi català a la Supercopa
Bàsquet

Joventut i Barça es preparen per a un nou duel, ara a les semifinals de la Supercopa

Verd-i-negres i blaugranes es tornaran a enfrontar aquest dissabte a Sevilla, tres dies després de disputar la final de la Lliga catalana

Xavi BertranActualitzat

Joventut i Barça es tornaran a veure les cares demà a Sevilla en la segona semifinal de la Supercopa ACB, només 72 hores després d'haver disputat la final de la Lliga catalana de bàsquet, que va acabar amb victòria barcelonista per 82 a 92. La Penya, que feia 14 anys que no participava en la Supercopa ha acabat de preparar aquest migdia el partit abans de viatjar cap a la capital andalusa.

El tècnic del Joventut, Carles Duran, té tota la plantilla a la seva disposició, a excepció del lesionat William Howard. Joel Parra ja ha pogut completar un entrenament amb el grup després de proclamar-se campió de l'Eurobasket amb la selecció espanyola.

Abans d'un nou duel contra el Barça, l'entrenador del Joventut s'ha mostrat il·lusionat amb aquesta competició, tot i la dificultat que suposa superar en dos dies rivals de gran nivell:

"Tornar a jugar la Supercopa és un gran premi, després de fer una gran temporada anterior. Aspirem a guanyar un títol, però sabem que és un format molt difícil, perquè juga el Barça i el Madrid. Però anem amb tota la il·lusió per competir de la millor manera possible i intentar guanyar el Barça, amb qui ens coneixem molt, perquè hem jugat moltes vegades en els últims anys. Sabem que hem de fer millor les coses que dimecres, sobretot tenir el ritme de partit i defensar molt millor les seves individualitats, i també trobar millors solucions durant el partit, sense deixar de fer les coses que vam fer bé a la final de la Lliga catalana."

En la mateixa línia s'ha expressat un dels veterans de l'equip verd-i-negre, Ante Tomic:

"Demà toca jugar una mica millor en alguns aspectes de joc i intentar jugar al millor possible per poder guanyar. Hem de millorar el ritme de joc, el rebot i defensar amb més força, perquè si un equip et fa més de 90 punts és molt difícil guanyar."

El Barça també s'ha entrenat aquest matí per posar-se a punt per a aquesta semifinal de la Supercopa. Sarunas Jasikevicius té tots els jugadors a la seva disposició, menys el lesionat Nikola Mirotic, i tindrà una nova oportunitat per veure les evolucions de les 6 noves incorporacions.

L'equip blaugrana confia a tornar a superar el Joventut i plantar-se a la gran final de diumenge d'una competició en què el tècnic no vol deixar passar l'ocasió de guanyar:

"Hem d'aprendre de les coses que vam fer bé i les que vam fer malament dimecres. Tot comença per tenir una bona mentalitat i guanyar el primer títol de la temporada, perquè és una competició important. Estic veient bé les noves incorporacions, però encara és molt d'hora per fer una valoració del seu rendiment."

Jasikevicius s'ha tornat a queixar de l'atapeït calendari que, pràcticament, no els permet entrenar-se en condicions:

"És el calendari que hi ha, jugar cada 3 o 4 dies. Estan cremant els jugadors, ens hem queixat d'això, però ningú ens fa cas. Així és la vida."

El Barça aspira a coronar-se per setena vegada campió de la Supercopa, una competició que no guanya des del 2015, mentre que el Joventut buscarà el seu tercer títol, després dels aconseguits els anys 1985 i 1986.

Anar al contingut