Futbol

José María Duran, director general de Espanyol: "Ja hem passat el dol, i mirem al futur"

José María Duran, el director general del club, ha estat entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'endemà que el president, Chen Yansheng, assumís la responsabilitat del descens i demanés disculpes

Redacció Esport3Actualitzat

El director general de l'Espanyol, José María Duran, ha començat l'entrevista demanant perdó als socis i aficionats de l'Espanyol pel descens de l'equip a la Segona Divisió:

"Hem demanat perdó pel descens i pensem que ha estat un fracès de gestió del club. Paradoxalment, estem en el millor moment econòmic i patrimonial del club des de fa més de 50 anys."

Sobre la gestió del club en l'última temporada ha explicat:

"El Senyor Chen és un gran empresari, però sempre és necessari un temps d'aprenenatge. Amb ell no tenim deute, tenim un gran patrimoni i ens podem permetre el luxe de finançar el fet de baixar a Segona. Ell, quan va arribar al club, va confiar amb una sèrie de gent, però després va veure que es va equivocar. Vam detectar el problema el mes de desembre i vam fer canvis per ajustar el club, però no hem estat a temps per evitar el descens."

Respecte a aquests canvis en la gestió del club Duran ha afegit:

"Hem començat ja una revolució amb un nucli dur de gestió de presa de decisions format pel president, el director general i el director esportiu. El descens ha estat com un xarampió, perquè si s'hagués produït fa 5 anys potser hauríem desaparegut."

El director general de l'Espanyol ha reiterat la confiança amb Rufete per continuar al capdavant de la direcció esportiva de l'entitat:

"Abans hi havia l'Òscar Perarnau i Rufete estava per sota d'ell. Quan vaig arribar al desembre vam donar la màxima responsabilitat de manera interina a Rufete i ja de manera oficial al juny. I serà amb ell, com a màxim responsable de la direcció esportiva, amb qui construirem l'Espanyol que ens portarà a Primera."

José María Duran ha confirmat que la temporada vinent hi haurà molts canvis a l'equip, però no ha explicat qui serà l'entrenador:

"Tenim moltes opcions. Hi ha molts entrenadors de primer nivell que volen venir i podrem escollir. No volem assumir riscos en agafar opcions exòtiques. Ha de ser un tècnic que conegui el futbol espanyol."

Sobre la confecció de la pròxima de la plantilla per a la temporada vinent ha dit que hi haurà una baixada salarial i sobre la continuïtat de Raúl de Tomás ha dit:

"Ens agradaria molt que continués amb nosaltres i lluitarem perquè sigui així. No ens ha demanat per sortir, però sempre podria venir algú i comprar-lo. Però nosaltres tenim un club sanejat i volem que els jugadors de talent es quedin al club."

El desig de l'Espanyol és d'estar només una temporada a Segona i retornar novament a la màxima categoria:

"Per això he vingut, per si es produïa el descens retornar-lo de seguida. Posarem tota la carn a la graella, tot i que no serà fàcil. Hem d'adaptar-nos i competir bé. Serem l'equip que tindrem més opcions de pujar a Primera, però no és un tema de diners sinó de fer una bona plantilla".

Per últim també ha parlar sobre les crítiques de la "Curva", que va fer un comunicat demanant que es depurin responsabilitats i fer una projecte esportiu que recuperi el sentit comú, i sobre les pancartes com "Sou la vergonya de 120 anys d'història" de la "Peña Juvenil":

"Amb la Curva estem d'acord perquè tenen raó. Ja fa temps que estem fent canvis per millorar el club. Però no compartim l'actitud de la "Peña Juvenil", perquè és una falta de respecte. Tots hem d'estar units pel sentiment periquito i volem reconciliar-nos amb tots."

 

En clau institucional, el director general blanc-i-blau ha destacat l'estabilitat econòmica de l'entitat des de l'arribada de Chen Yansheng.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut