Irene Paredes: "Les jugadores no hem demanat la destitució de Vilda"
Irene Paredes: "Les jugadores no hem demanat la destitució de Vilda"
futbol

Irene Paredes: "Les jugadores no hem demanat la destitució de Vilda"

Jorge Vilda reconeix sentir-se dolgut i decebut pel "motí" a bord, tot i que accepta l'encàrrec de canviar mecanismes de treball

Redacció Esport3Actualitzat

La crisi a la selecció espanyola femenina de futbol ha acaparat la roda de premsa prèvia al partit classificatori per al Mundial d'aquest divendres contra Hongria. Tant el seleccionador, Jorge Vilda, com les tres capitanes, Irene Paredes, Patri Guijarro i Jenni Hermoso, han comparegut per parlar del "motí" que els darrers dies ha omplert les xarxes. Un enrenou que es resumia en una idea profundament estesa: les jugadores havien demanat el cap de Vilda. Això ho han desmentit públicament aquesta tarda les màximes representants del vestidor.

Irene Paredes, capitana de la selecció espanyola

Les jugadores no hem demanat la destitució de Jorge. Hem transmès el nostre malestar al cos tècnic. Som un equip superambiciós, volem millorar i guanyar. Hi ha aspectes interns que s'han de millorar. Ens hauria agradat que això no s'hagués filtrat. Cal ser valentes per dir les coses encara que no siguin agradables. Ens consta que hi haurà modificacions. Ara toca centrar-nos a jugar i guanyar.

El més assenyalat en tota aquesta situació és Jorge Vilda. El seleccionador espanyol finalment ha trencat avui el seu silenci. Porta en el càrrec des del 2015 i aquest és sens dubte el seu pitjor moment. La rebel·lió al vestidor es desencadena arran de la decepció de les jugadores després de l'última Eurocopa, en què l'equip no va passar dels quarts de final.

Jorge Vilda, seleccionador espanyol

Es podria haver actuat d'una altra manera. Em sento dolgut. Sento decepció. S'ha traspassat la primera llei del futbol, que és que el que es diu al vestidor es queda al vestidor. Soc una persona que ho aguanta gairebé tot. Som gent que escolta. No som superbs. Podem atendre a coses que es poden millorar. No soc responsable de tot el que s'està dient, algunes coses són veritat i d'altres mentida... Em sento amb més força que mai per continuar. Guanyar a Alemanya i els Estats Units és factible. Es pot aconseguir aviat.

 

Anar al contingut