Set esportistes catalans competiran als Jocs Olímpics d'hivern (FCEH)
Més Esports

Pequín 2022: les seus i el calendari dels esportistes catalans

Es disputaran entre el 4 i el 20 de febrer, sense públic i amb una bombolla per als esportistes, on destaca la presència de set catalans

Joan FerranActualitzat

El 4 de febrer, a les 18.30, arrencaran els XXIV Jocs Olímpics d'hivern amb la cerimònia d'inauguració a l'Estadi Nacional de Pequín. Durant 16 dies, esportistes de tot el món competiran en tres seus: Pequín, Yanqing i Zhangjiakou. Pequín es convertirà així en la primera ciutat que és seu olímpica en uns jocs d'estiu (2008) i d'hivern.

Com va succeir als Jocs de Tòquio 2020, la competició està marcada per la pandèmia. Per aquest motiu, es farà sense públic i amb un grup bombolla per als esportistes, membres de l'organització i periodistes. Hi haurà 15 disciplines: biatló, bobsleigh, combinada nòrdica, curling, esquí acrobàtic, esquí alpí, esquí de fons, hoquei gel, luge, patinatge artístic, patinatge de velocitat en pista curta, patinatge de velocitat, salts d'esquí, skeleton i snowboard.

6 esportistes catalans en joc

Ander Mirambell - Skeleton: Seran els quarts jocs per al pilot barceloní, que intentarà millorar el seu millorar resultat, la 23a de PyeongChang 2018. Competirà entre el 10-12 de febrer.

Quim Salarich - Esquí alpí: Competirà en eslàlom en un dels millors moments de la seva carrera, després de fer dos Top 15 en Copa del Món i un podi en Copa d'Europa. Segons jocs per a l'esquiador de Malla. Competirà entre el 6-19 de febrer.

Núria Pau - Esquí alpí: Debuta en uns jocs en la modalitat de gegant. L'esquiadora de Ribes de Freser ha pogut classificar-se per a la cita olímpica, malgrat tenir una lesió a l'espatlla a l'inici de temporada. Competirà entre el 6-19 de febrer.

Queralt Castellet - Snowboard Halfpipe: La rider de Sabadell és una de les esportistes olímpiques catalanes més experimentades. Serà la seva cinquena participació en uns Jocs, on encara no ha pogut penjar-se cap medalla. La 7a posició de PyeongChang 2018, el seu millor resultat. Competirà entre el 5 -14 de febrer.

Jaume Pueyo - Esquí de fons: Amb només 20 anys, l'esquiador de la Seu d'Urgell està considerat una promesa en la modalitat d'esprint individual. Debuta en uns jocs. En aquest 2022, ha debutat a la Copa del món i ha fet un 4t lloc a la Copa d'Europa. Competirà el 8 de febrer.

Adrián Díaz i Olivia Smart - Patinatge artístic: Malgrat que Díaz ja va competir a Sotxi 2014, la parella s'estrena en una cita olímpica, on esperen demostrar el bon nivell ofert aquesta temporada. Competiran entre el 4-20 de febrer.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut