Joan Parés, una història de superació del món del motor
Joan Parés, una història de superació del món del motor
Motor

Joan Parés, una història de superació del món del motor

Una descàrrega elèctrica gairebé el mata, ara fa nou anys, porta pròtesis a la cama i al braç dret i no té mobilitat a la mà esquerra

Xavier GuillénActualitzat

La història de Joan Parés podria ser la d'un esportista amateur més. A la dècada dels 90 corria en autocròs, amb un vehicle innovador aleshores, el Tenroj, creat pel desaparegut Joan Jornet. Al mateix temps, el de Seva alimentava la seva passió per la bicicleta. Abans d'anar a treballar es llevava a quarts de sis per rodar i després marxava a fer la seva feina d'electricista.

I va ser treballant quan el món li va caure a sobre. Va rebre una descàrrega de 25.000 volts que el va tirar a terra des de dalt d'un fanal. Parés va sobreviure de miracle. Li van tallar part de la cama i del braç dret i no té mobilitat a la mà esquerra. Després de 16 intervencions quirúrgiques va començar la rehabilitació.

Parés fa rehabilitació cada dia

Amb dues pròtesis, el Joan se n'ha sortit, fa esport cada dia i ha recuperat la seva passió per l'automobilisme.

Amb dues pròtesis i molta força de voluntat, ha tornat a córrer amb cotxes

El dia a dia d'aquest osonenc comença al gimnàs: exercicis per reforçar els músculs, bicicleta estàtica i una hora de piscina. El Joan sempre està actiu, no pot parar. Per a ell l'esport és tan important en l'apartat físic com en el psíquic, perquè li permet relacionar-se amb molta gent a l'hora que fa esport.

L'esperit de superació d'en Joan és inabastable. Des que va tenir l'accident, no s'ha donat mai per vençut tot i les dificultats, les operacions i la rehabilitació. Fa un parell d'anys que participa de manera esporàdica en ral·lis de terra amb un vehicle adaptat a les seves necessitats.

El vehicle adaptat amb què Parés ha tornat als ral·lis

Vol ser feliç i anar al Dakar

La força de voluntat l'ha portat a superar tots els entrebancs, és optimista per naturalesa i té dos objectius ben definits: el primer, ser feliç. El segon, anar algun dia al Dakar. I un dels que més l'anima és el seu fill, l'Elias.

En Joan i l'Elias fan un bon equip

Tots dos es donen suport. L'Elias juga a futbol, és porter del Seva, i el Joan el porta als partits. El Joan és un exemple de superació i perseverança, es prepara per afrontar un Dakar i ha deixat enrere l'accident esgarrifós que va tenir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut