Vela

Jean Le Cam rescata a Kevin Escoffier del bot salvavides

El navegant francès, que ocupava la tercera posició de la Vendée Globe, ha hagut d'abandonar el seu vaixell després de no poder reparar una via d'aigua al casc de l'embarcació

Miquel RibasActualitzat

El navegant francès Kevin Escoffier, que ocupava la tercera posició de la general de la Vendée Globe -volta al món en solitari sense escales-, ha activat a les tres de la tarda la balisa d'emergència del seu vaixell PRB al no poder reparar una via d'aigua al casc de la seva embarcació. La gravetat de la situació l'ha obligat a abandonar el vaixell i posar a l'aigua el seu bot salvavides d'emergència.

Kevin Escoffier navegava a una mitjana de 18 nusos (34 quilòmetres per hora) sota vent de sud-oest de 22 nusos (42 km / h) a prop de la latitud 41a sud i a 580 milles (1.074 km) a sud-oest del cap de Bona Esperança. El Yes we Cam, de Jean Le Cam, el vaixell més proper, a 26 milles (50 km) darrere del PRB, s'ha desviat per contactar amb Kevin Escoffier. El PRB en el moment de l'activació de la balisa estava en la següent posició; 40º55 'Sud i 9º18' Est.

Sobre les dues de la matinada, Jean Le Cam ha arribat a la zona. Kevin Escoffier estava en el seu bot salvavides, sa i estalvi. Le Cam l'ha rescatat del bot inflable on navegava a la deriva i l'ha pujat a bord del seu vaixell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut