Waterpolo

Itàlia escombra Espanya, que es queda sense l'or mundial (5-10)

La selecció de David Martín s'ha encallat en les superioritats i no ha tingut opcions davant un equip molt superior

Xevi BardoletActualitzat

La selecció espanyola ha caigut davant Itàlia de forma contundent en un duel que els italians han dominat de principi a fi (5-10).

Les superioritats, les jugades amb home de més, acostumen a ser un factor decisiu en el waterpolo. En aquest aspecte, la selecció de David Martín ha començat a perdre la final.

Percentatges nefastos del combinat espanyol, mentre que Itàlia aprofitava les 4 primeres superioritats que tenia. I en l'únic moment en què Espanya ha pogut posar-se al davant, amb 2 a 2 al final del primer quart, Alberto Barroso ha fallat un penal.

Els errors en atac han anat descentrant el combinat espanyol fins al punt que han acabat descuidant la faceta que més dominen, la defensa. L'equip que dirigeix Alessandro Campagna, com a jugador campió olímpic el 92 i campió mundial el 94, guanyant Espanya en totes dues finals, ha aprofitat els espais que deixava la defensa rival amb grans llançaments i, fins i tot, ha pogut marcar al contraatac.

Ha estat el 3 a 8 de Di Fulvio en l'equador del tercer quart, un gol que ha tancat la final.

Perquè en els 12 minuts restants Espanya només ha pogut lluitar perquè l'avantatge no creixés. I els italians han pogut celebrar el seu quart títol mundial molt abans del final del partit.

Espanya acaba com l'estiu passat en l'europeu, amb una plata i amb el premi de l'accés directe als Jocs de Tòquio.