barça

Inquietud creixent al Barça pel baix nivell de la Lliga F: el club passa a l'acció

Tant al vestidor com als despatxos, el club pensa que la falta d'impuls del campionat amenaça el futur del projecte blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

L'hegemonia del Barça es pot començar a debilitar, paradoxalment, per la falta de competitivitat de la Lliga F. Tant al vestidor com als despatxos, el club pensa que la falta d'impuls del campionat amenaça el futur del projecte blaugrana. Les jugadores del primer equip culer així l'hi han fet saber aquest dimarts a la presidenta de la competició, Beatriz Álvarez, en una reunió celebrada a Barcelona.

La trobada ha servit per exposar una preocupació de les futbolistes accentuada després del 0-3 de diumenge a Valdebebas. Les 14 victòries en els 14 enfrontaments amb 49 gols a favor i 6 en contra davant el Reial Madrid, el projecte engendrat per discutir el domini barcelonista, no és un bon símptoma. La reunió ha comptat amb el directiu Xavi Puig, encarregat de traslladar a Álvarez la inquietud de la junta per aquesta situació.

Les blaugranes creuen que la realitat actual és molt diferent de la que els van prometre el setembre del 2022, quan va néixer la Lliga F. El nivell de la competició espanyola és baix en comparació amb les grans apostes econòmiques fetes per altres grans Lligues femenines, com la Premier, o la Lliga nord-americana, on estan recalant grans noms, tant de jugadores com d'entrenadors; l'últim, Jonatan Giráldez.

En el cas d'Anglaterra, els salaris de les jugadores destacades poden triplicar el d'una futbolista del Barça, un aspecte que a mitjà termini podria comportar la fuga de talent cap a lligues més atractives. De moment, el club blaugrana reté algunes de les millors jugadores per l'amor a l'escut i la convicció en un projecte guanyador, però si segueix així hi haurà ofertes que no es podran compensar amb títols. L'estiu passat Geyse Ferreira va canviar el Johan Cruyff pel vermell del Manchester United, que la va fitxar per 300.000 euros sense despentinar-se.

Poca assistència, gespa artificial...

Les vigents campiones també han deixat palesa la pèrdua d'atractiu de la Lliga F amb la disminució d'espectadors als estadis o amb la presència de terrenys de joc de gespa artificial.

Des del club estan preocupats pel futur de la Lliga F, no pel projecte del Barça, sinó pel projecte del Barça dins de la Lliga F. Ningú ha parlat mai de Superlliga femenina, però la idea pot guanyar pes en l'imaginari d'uns aficionats delerosos de duels igualats. La Lliga estatal necessita un cop de timó i el Barça ha passat a l'acció perquè sigui urgent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut