Ian Platteeuw, la nova perla de la Penya de 2,10 m
Ian Platteeuw Fernández, júnior de primer any del planter verd-i-negre (Club Joventut Badalona)
BÀSQUET CATALÀ

Ian Platteeuw, la nova perla de la Penya de 2,10 m

Amb només 16 anys, el jove jugador ha debutat de manera espectacular aquest diumenge contra el Barça

Jordi RobirosaActualitzat

Faltaven 26 segons per acabar el partit entre la Penya i el Barça i Carles Duran va fer entrar a la pista un jugador amb aspecte de molt jovenet: Ian Platteeuw Fernández, 16 anys, barbamec, 2,10 d'alçada i una presència important

El jove Platteeuw, en menys de mig minut, va ser capaç de fer-li un tap a Willy Hernangómez, d'agafar un rebot i de fer una cistella; va ser un dels únics tres jugadors de la Penya que va valorar positivament: millor impossible.

És curiós que el dia que Ricky retornava a l'Olímpic i es reconciliava, per fi, amb l'afició verd-i-negra; és curiós que aquest dia debutés l'Ian. Perquè si el Ricky és el jugador més jove a debutar amb el primer equip del Joventut -almenys des que es tenen registres fefaents- han de saber que des d'ara l'Ian és el segon.

Júnior de primer any, aquest jugador català, nascut a Barcelona, forma part de l'entitat badalonina des que era mini, quan va arribar provinent de l'Horta.

De cognom flamenc, el seu pare, belga, va jugar al Sese, on va arribar a compartir vestidor amb el pare de Pau Ribas. El Sese, Secció Esportiva Santa Eulàlia, és un club històric del basquetbol barceloní amb més de 70 anys d'història ubicat a Nou Barris. Allà també va jugar la seva mare, Noèlia; tot fa pensar que el fill superarà els pares... almenys pel que fa al basquetbol.

Duran va convocar el jove Platteeuw per l'absència de Tomic, present al funeral per la memòria de son pare. Una notícia trista al costat d'una de ben bonica. Ben segur que l'Ante, des de Croàcia, ho deu haver celebrat a cor què vols.

Anar al contingut