Rubio a l'Olímpic
Rubio a l'Olímpic (FCB)
ACB

El Barça dona un cop d'efecte contra la Penya en un Olímpic ple (75-93)

L'absència de Tomic es fa notar molt en el Joventut

Jordi RobirosaActualitzat

Ante Tomic plora la mort de son pare. Ante Tomic, un gran jugador, no ha pogut ser present en aquest partit i la seva absència l'ha notada i molt el Joventut.

El Barça ha arribat a un Olímpic ple a vessar -amb més de 12.000 aficionats- sabent que no podia perdre un altre partit. Era el retorn de Ricky Rubio a l'Olímpic.

Quatre derrotes consecutives no són acceptables al feu barcelonista i això hauria desembocat en una crisi evident. I tothom sap que a Arístides Maillol les crisis es negocien amb una certa dificultat.

Els blaugranes han entrat amb força al partit i als 2'30" guanyaven per 11 punts de diferència. Però la Penya ha sabut reaccionar i fins i tot ha arribat a col·locar-se al davant en el marcador, gràcies al duet Feliz-Brodziansky i al rebot ofensiu: 34-33. Al descans, però, el Barcelona ha redreçat la plana i s'hi ha arribat amb un incert 40-45.

La segona meitat ja ha estat tota una altra cosa. Els blaugranes han millorat en defensa, han ajustat el rebot i han vist cistella amb facilitat, especialment aquest jugador atípic, sovint infravalorat, que es diu Darío Brizuela. Onze punts del basc i un parcial d'11 a 25 han poc menys que sentenciat el partit.

Els verd-i-negres ho han intentat en el darrer període, però al final se'ls ha acabat la benzina i amb un Satoransky dominador el Barça ha aconseguit una victòria balsàmica. Amb aquest triomf manté el tercer lloc amb 17 victòries. El Joventut és novè a una victòria del play-off, en què hi ha situat, en la vuitena posició, el sempre sorprenent Manresa.

Anar al contingut