ciclisme

Hindley enfonsa Carapaz en l'etapa decisiva de muntanya i sentencia el Giro

L'equatorià ha perdut minut i mig en l'últim port i Mikel Landa assegura el podi

Xavi FrancèsActualitzat

La igualtat que havien demostrat els tres primers classificats de la general s'ha trencat en l'etapa decisiva de muntanya del Giro. Carapaz s'ha enfonsat en un mà a mà amb Hindley al port de la Marmolada i ha cedit un minut i mig respecte a l'australià, que es vesteix de rosa a falta de la crono final.

Mikel Landa ha també ha patit en l'últim port, però manté la tercera posició al podi. Alessandro Covi s'ha endut una nova etapa en què ha arribat l'escapada inicial.

Una nova etapa decebedora

S'esperaven molts moviments en l'etapa reina del final del Giro i novament els favorits han preferit ser conservadors. L'equip Bahrein ha tirat del gran grup durant tot el dia, però Mikel Landa no s'ha decidit a fer un atac per intentar conquerir el liderat. El pilot ha deixat arribar l'escapada i els moviments dels favorits han arribat en els darrers 3 quilòmetres.

Hindley ha canviat al ritme amb Carapaz, i Landa ha cedit en el primer atac. L'australià ha arribat a l'alçada del seu company d'equip Känma i han posat un ritme que ha fet defallir l'equatorià. Hindley ha arribat en solitari i a 50 segons apareixia un Mikel Landa que ha avançat Carapaz en els darrers quilòmetres. L'equatorià ha arribat totalment buit a 1:28 de Hindley i amb la sensació d'haver perdut un Giro que tenia molt a prop.

Alessandro Covi ha guanyat l'etapa amb un atac en solitari des del penúltim port de l'etapa, que a més ha suposat passar el primer pel cim Coppi (la cota més alta del Giro).

El tapat té el Giro a tocar


Hindley, amb el mallot rosa de líder del Giro (Reuters)

El pilot arriba a la crono final de Verona amb Hindley de rosa, Carapaz a un minut i mig i Landa tercer a gairebé dos minuts del líder. La contrarellotge dictarà el veredicte final d'un Giro que té a la butxaca un corredor australià de 26 anys, amb qui pràcticament ningú comptava per a la victòria final.

Anar al contingut