Handbol

#HandbolEnMarxa la campanya en confinament de l'handbol català

Un miler de futurs nous entrenadors i àrbitres, gràcies a la iniciativa de formació online de la Federació Catalana d'Handbol

Mireia Vicente DíezActualitzat

A Catalunya hi ha prop de 15.000 llicències d'handbol, 350 partits setmanals. Però des de mitjans de març, tota l'activitat està parada. Tota l'activitat a pistes i poliesportius, però no a la xarxa, on la Federació Catalana d'Handbol ha iniciat la campanya #HandbolEnMarxa.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol:

"És una aposta decidida en formació online per la crisi de la Covid-19. És un impuls en formació que pretén superar un dèficit històric."

En total, s'ofereixen quatre cursos de diferents nivells de monitors i entrenadors, i un d'arbitratge. La iniciativa ha estat un èxit, s'hi han apuntat prop de 1.000 alumnes, i molts són noies.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol

"Hi ha hagut unes bonificacions, a les noies de clubs que estan adherits al Pla d'Igualtat de l'handbol català, amb la clara intenció de fomentar la presència femenina en tots els vessants del nostre esport."

El Comitè Català d'Àrbitres ha aprofitat per omplir de contingut formatiu, també, el canal de Youtube de la Federació. I no han faltat els reptes a la xarxa, amb el hashtag #HandbolEnMarxa. Qualsevol idea és bona per matar el cuquet fins que es pugui tornar a jugar. Encara no hi ha res decidit, però difícilment es podrà reprendre la competició.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol:

"A mesura que van passant els dies, va prenent força la postura de donar per acabades les competicions. Si aquest fos el cas, des de la Federació Catalana intentaríem prendre la postura menys traumàtica per als clubs. Si això implica que les properes temporades s'ha de fer un reajustament de la lliga, el farem."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut