Ciclisme

Eufemiano Fuentes passa la primera nit a la presó i José Luis Merino paga una fiança de 120.000 euros

El metge Eufemiano Fuentes, el principal implicat en el cas de dopatge en el ciclisme, ha passat la primera nit a la presó, mentre que José Luis Merino, el responsable del laboratori, ha pagat una fiança de 120.000 euros. Els advocats esperen demostrar que no s'ha incorregut en cap delicte contra la salut pública i, per tant, el cas s'haurà d'arxivar sense més repercussions. Tampoc no esperen que es faci pública la llista d'esportistes implicats, ja que són simples clients i s'ha de respectar la llei de protecció de dades. D'altra banda, l'empresa Liberty Seguros ha afirmat que assumirà, en cas que sigui necessari, les obligacions financeres dels contractes que tenien signats els corredors.

Actualitzat
L'empresa Liberty Seguros, expatrocinadora de l'equip de ciclisme amb el mateix nom, ha emès un comunicat on afirma que assumirà, en cas que sigui necessari, les obligacions financeres dels contractes que tenien firmats els corredors, després de l'acord al qual ha arribat amb Active Bay, la societat gestora de l'equip ciclista de la qual és director Manolo Saiz.

El comunicat de Liberty també afegeix: "Com a patrocinador, Libery Seguros sempre ha volgut que es prioritzés la cultura de joc net i tolerància zero en matèria de dopatge. Les implicacions a conseqüència de la detenció de Manolo Saiz són molt preocupants: fan mal al nostre nom i al del ciclisme."

En aquests moments, dels presumptes culpables per aquest cas de dopatge només hi ha empresonat el metge Eufemiano Fuentes, que espera reunir durant el dia d'avui els 300.000 euros de fiança que li va imposar ahir a la nit un jutge de Madrid per poder sortir en llibertat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut