Empat treballat d'Espanya (@FedPatinaje- @AL__Fotografia)
Hoquei Patins

Espanya no passa de l'empat (4-4) contra Itàlia a l'Europeu d'hoquei patins

Els italians han dominat la primera part, en què s'han avançat 3 a 1. Espanya ha capgirat el marcador en la segona, però no ha pogut evitar que els transalpins els empatessin a dos minuts del final.

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Espanya no ha passat de l'empat contra Itàlia (4-4) en la segona jornada del Campionat d'Europa d'hoquei patins que es juga a Paredes, a Portugal. L'equip espanyol, que perdia al descans per 3 a 1, en la segona part ha pogut reaccionar i, finalment, aconseguir un punt, quan havien fet el més difícil: remuntar el marcador.

El Coco italià en la primera part

L'equip espanyol s'ha avançat amb un gol de Ferran Font al minut 13. La selecció de Guillem Cabestany, però, no ha pogut evitar que Itàlia, que va perdre el primer partit contra França per 8 a 5, capgirés el marcador gràcies a l'efectivitat absoluta de Giulio Coco en les faltes directes. El jugador italià n'ha transformat tres en la primera part, en els minuts 15, 16 i 23, i a punt ha estat de marcar un quart gol en l'últim sospir del primer període. Xavier Malián, el porter de la selecció espanyola, ha vist impotent com una vegada i una altra, Coco el superava en el cara a cara de les faltes directes. Espanya, formada en un 70 per cent per jugadors catalans, ha tingut tres ocasions clares per fer més gols, però no ho ha aconseguit. Al minut 17, se li ha anul·lat un gol a l'asturià Toni Pérez. Ferran Font ha fallat una falta directa al minut 21, i un minut més tard el gallec César Carballeira ha estavellat un penal al pal de la porteria de Riccardo Gnata. Al descans s'ha arribat amb un clar 3 a 1 pels italians.

Reacció espanyola

Als 6 minuts de la segona part, Pau Bargalló, el capità, s'ha trobat amb Gnata, que ha evitat el gol del de Sant Sadurní d'Anoia en una falta directa. L'esforç de la "roja", però, ha tingut premi quan el gallec Ignacio Alabart ha fet el 3 a 2 amb un xut llunyà al minut 8 de la segona part.

Carles Grau ha hagut d'entrar substituint Xavier Malián, que ha vist targeta blava per un cop d'estic a un rival. Grau li ha aturat la falta directa a Coco. Instants després Grau també ha pogut evitar que el jugador italià marqués un nou gol amb una altra acció de falta directa que ha acabat, en aquesta ocasió, per sobre del travesser.

Espanya ha augmentat la pressió buscant l'empat, però no hi havia manera d'aconseguir-lo. Els intents de Carballeira i d'Alabart s'estavellaven un cop i un altre en el porter italià Riccardo Gnata. Però, ves per on, tot el que no havien aconseguit en molts minuts ho han fet en un de sol. Primer Ignacio Alabart ha fet el 3 a 3 en el minut 21, al transformar –ara sí-- una falta directa, sorprenent Gnata amb un xut ras. I instants després, Pau Bargalló ha posat el 3 a 4 per Espanya. Però els italians no s'han rendit i han reestablert la igualada amb una diana de Federico Ambrosio al minut 23. El 4 a 4 ja ha estat inamovible.

A falta que es completi la 2a jornada d'aquest Campionat d'Europa, i després d'haver derrotat Andorra per 11 a 0 en la primera jornada, Espanya té 4 punts; Portugal i França, amb el partit que els enfronta pendent, i Alemanya 3; Itàlia, 1 i Andorra, 0

El campionat d'Europa el disputen aquestes 6 seleccions. Es juga pel sistema de lliga tots contra tots. Els dos primers classificats es disputaran el títol. Espanya té 17 campionats d'Europa en el seu palmarès. L'últim el va aconseguir el 2018.