Iniesta no ha pogut brillar com en els dos partits anteriors. (EFE)
Futbol internacional

Espanya deixa escapar el liderat contra Cròacia i haurà d'enfrontar-se amb Itàlia als vuitens de final (2-1)

La selecció espanyola s'ha avançat amb un gol matiner de Morata, però Kalinic i Perisic han culminat la remuntada croata i han condemnat la "roja" a la segona posició del grup D. Itàlia serà el rival dels espanyols als vuitens de final

David CarballoActualitzat

Vicente del Bosque no ha fet rotacions i ha repetit el mateix onze titular contra Croàcia en l'últim partit de la fase grups, que s'ha disputat a Bordeus. La selecció espanyola en tenia prou amb l'empat per assegurar-se el liderat, però ha acabat encaixant una derrota per 2 a 1 que la condemna a la segona posició del grup D i s'haurà d'enfrontar amb un rival temible com Itàlia als vuitens de final.

El matx ha començat bé per als interessos del combinat espanyol, que s'ha avançat amb un gol matiner de Morata en el minut 7. El nou davanter del Reial Madrid ha culminat una gran jugada iniciada per Silva que Cesc ha continuat fins a la rematada final del golejador madrileny.

Els croats, amb el blaugrana Rakitic i sense el tocat Modric, han plantat cara i han creat perill sobre la porteria de De Gea, que s'ha hagut d'estirar per desviar un xut de Kalinic. Poc després, Rakitic ha disposat d'una claríssima ocasió per empatar, però la seva vaselina ha picat primer al travesser i després al pal en una jugada molt afortunada per als interessos de la "roja".

Espanya, liderada pel talent de Silva, ha trobat a faltar l'aparició d'Iniesta, menys brillant que en els dos partits anteriors. Quan semblava que s'arribaria al descans amb el mínim avantatge dels espanyols en el marcador, Croàcia ha pogut fer l'empat a un en l'últim sospir. Kalinic, lliure de marca, ha rematat al fons de la porteria la centrada de Perisic.

Penal fallat de Ramos i derrota

En la represa, la intensa calor ha passat factura a tots dos equips, que han acusat l'enorme desgast físic. Les forces s'han mantingut igualades, tot i que Croàcia ha arriscat per buscar una victòria que li permetés l'assalt al liderat. La selecció espanyola, més espessa en el joc ofensiu, ha tingut una immillorable oportunitat per tornar-se a avançar. L'àrbitre holandès Bjorn Kuipers ha xiulat un dubtós penal sobre Silva, però Subasic ha aturat el llançament massa centrat de Sergio Ramos.

I com ha passat en el tram final de la primera part, els croats, més sencers físicament, han acabat remuntant a tres minuts del final. Perisic, amb la col·laboració de De Gea, ha culminat un ràpid contraatac amb un xut pel part curt que s'ha empassat el porter del Manchester United. Espanya no ha pogut reaccionar i amb aquesta desfeta deixa escapar el liderat i haurà de jugar els vuitens de final contra Itàlia dilluns que ve, a París, i per la part més complicada del quadre.