Triomf convincent del Barça en un partit en què Messi marca i ja supera Pelé (0-3)

L'argentí ha marcat a la segona part, amb una assistència del seu nou soci Pedri, i ja s'ha apuntat 644 gols en un mateix club i ha establert un nou rècord

Laura BruguésActualitzat

A Valladolid, Koeman ha apostat per un canvi de dibuix. Ha situat tres centrals -Mingueza, Araujo i Lenglet- amb dos carrilers -Dest i Alba-, dos migcentres -Pjanic i De Jong-, dos mitjapuntes -Messi i Pedri- i Braithwaite situat en punta. Mentrestant, Griezmann, Coutinho i Busquets s'han quedat d'inici a la banqueta. I l'aposta li ha sortit bé al Barça. Bona primera part, amb domini total i absolut, ocasions i dos gols abans del descans. L'associació Messi-Pedri ha estat brillant un cop més.

El primer avís l'ha fet Messi amb un xut que ha fet lluir el porter Jordi Masip amb una gran aturada. Poc després, l'argentí ha fet una centrada des de la frontal de l'àrea buscant Lenglet i l'ha trobat. El central ha rematat de cap i ha transformat el 0-1. No l'ha celebrat gaire efusivament, però sí que li ha dedicat al lesionat Wagué aixecant la seva samarreta.

Braithwaite ha tingut el segon a tocar, amb una rematada d'esperó que ha atrapat Masip. Al minut 35, el danès ha marcat el 0-2. La jugada ha nascut amb una centrada de Messi cap a Dest i aquest li ha fet l'assistència de gol al 9 del Barça. El Barça ha tingut ocasions per fer el tercer abans del descans amb dues ocasions de Messi. L'última amb una passada de Pedri, a qui l'argentí ha aplaudit.

La segona part ha començat amb una nova ocasió de Braithwaite. Però el Valladolid ha avançat línies en la segona part i el Barça ha perdut cert domini. Els de Sergio González s'han acostat a la porteria de Ter Stegen. La més clara un xut de falta d'Hervías que gairebé acaba en gol, perquè els blaugranes s'havien adormit. Messi volia marcar i l'ha tingut a tocar arran d'una passada de De Jong, però Masip l'ha enviat a córner. L'argentí ha insistit. Després d'una passada d'esperó de Pedri, Messi ha marcat el 0-3 i així ha superat Pelé i ha situat a 644 el rècord de gols marcats en un mateix club. Abans, Jordi Alba havia vist la cinquena groga per falta a Hervías i es perdrà el Barça-Eibar de dimarts.

El Valladolid no s'ha rendit i ha fet lluir Ter Stegen amb una doble intervenció, a rematades d'Orellana i Kike. També ho ha provat Roque Mesa, però la rematada ha anat a fora. El Barça ha tingut opcions de fer el quart gol a través de Coutinho amb un xut que ha sortit a fora per molt poc i dues ocasions de Messi, una ha acabat al pal i, en l'altra, Masip l'ha enviat a córner. Des de l'1 d'octubre que el Barça no guanyava un partit de Lliga a fora.