Oriol Cardona en competició
Oriol Cardona ha aconseguit una última medalla de plata
ESQUÍ DE MUNTANYA

Oriol Cardona, campió del món d'esprint en els Mundials d'esquí de muntanya de Boí-Taüll

Laia Sellés guanya l'or en sub-18 i Ot Ferrer i Maria Costa, el bronze en sub-23

Redacció Esport3Actualitzat

L'esquiador català Oriol Cardona s'ha proclamat campió del món de la modalitat d'esprint en la primera jornada dels Mundials d'esquí de muntanya de Boí-Taüll. L'esquiador banyolí ha dominat amb autoritat la final de l'especialitat, i ha superat clarament els francesos Florian Sautel i Robin Galindo, que han completat el podi. El basc Íñigo Martínez, que havia començat dominant la prova, ha acabat sisè i últim de la final. És el primer títol mundial d'esprint d'Oriol Cardona.

Recupera la transmissió amb la victòria d'Oriol Cardona

 

Els Mundials d'esquí de muntanya s'han estrenat amb diverses medalles per a la representació catalana. L'esquiadora del CE Cerdanya Skimo Team Laia Sellés s'ha proclamat campiona del món sub-18 en la modalitat d'esprint. 

Una altra catalana, Maria Costa, ha obtingut la medalla de bronze en la categoria sub-23. L'esquiadora del Club Mountain Runners del Berguedà ha arribat a disputar la semifinal absoluta i ha quedat tercera de la seva edat. 

En aquesta mateixa categoria, el seu company de club Ot Ferrer s'ha penjat també la medalla de bronze, en quedar tercer en menors de 23 anys. Ferrer ha quedat quart de la seva semifinal, i ha pogut pujar al podi tot i quedar fora de la final absoluta. 

La nova campiona del món d'esprint és l'eslovaca Marianna Jagercikova, de 38 anys, que, amb un temps de 3.11.03, ha estat la més ràpida d'una final sense presència catalana. Marta Garcia i Maria Costa havien caigut en semifinals. 

El Mundial a Esport3 i TV3

El calendari de curses serà el següent (en negreta les emissions en directe):

  • 27 febrer (dilluns): Inauguració
  • 28 febrer (dimarts): Esprint
  • 1 març (dimecres): Vertical
  • 2 març (dijous): Equips
  • 4 març (dissabte): Individual
  • 5 març (diumenge): Relleus mixtos

 


Individual

TV3 emetrà en directe la prova reina del Campionat del Món, la individual. Des de les 9 del matí connectarem amb l'estació de Boí Taüll per emetre, primer, la sortida de les dones, i uns minuts més tard, dels homes. Estarem pendents de la cursa fins a tenir els podis, durant un parell d'hores aproximadament.


Relleus

La prova que tanca el Campionat del Món serà la de relleus. Les categories sènior, en directe per Esport3, de 12.00 a 14.00.


19 esportistes catalans a la convocatòria

La Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) ha convocat per a aquests campionats 19 esportistes catalans d'una llista de 28.

En categoria sènior, 10 dels 13 seleccionats són catalans. A més a més d'Oriol Cardona, també hi seran: Marta Garcia, Ot Ferrer i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Pere Rullan (CE La Molina Sport Club), Pau Coll i Nil Cardona (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Marc Ràdua (CEPS). 

En categoria U20: Ares Torra, Berta Guitart, Enric Baños i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Biel Pujol (CE Farners). 

En categoria U18: Laia Sellés (CE Cerdanya Skimo Team), Aina Garreta (CEPS), Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aaron Álvarez (CE Mindundis Team).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut