Les blaugranes Alèxia Putellas i Irene Paredes, just després de guanyar el Mundial (Reuters)
Futbol

Què els pot passar a les jugadores si no es presenten a la convocatòria?

Anar a una crida de la selecció espanyola no es considera un dret sinó un deure; si la Federació insisteix, les jugadores poden rebre dures sancions econòmiques i esportives

Redacció Esport3Actualitzat

Mala peça al teler per a les jugadores rebels que han estat convocades per a la selecció espanyola. Anar a una convocatòria no és un dret sinó un deure i la Llei de l'Esport, tant la que ha entrat en vigor aquest mateix any com l'anterior, contempla la renúncia a anar a la selecció com a infracció molt greu que pot arribar a comportar sancions esportives i econòmiques.

I no es tracta de sancions simbòliques: l'article 108 especifica que les infraccions molt greus poden comportar unes multes de 3.000 a 30.000 euros i a una retirada de la llicència esportiva de 2 a 15 anys.  

Cap sanció fins ara

No s'ha arribat a imposar mai una sanció en aquest sentit perquè en els comptats casos que un jugador ha renunciat a jugar amb la selecció ha arribat a un acord amistós amb la federació. El cas més recordat és el del català Oleguer Presas, que va arribar a viatjar a Madrid per explicar-li a l'aleshores seleccionador, Luis Aragonés, per què no volia jugar amb Espanya. Un cop escoltats els seus motius, el tècnic madrileny el va desconvocar. 

Els casos que hi ha hagut fins ara eren aïllats, però no ha passat mai que un grup nombrós de futbolistes es neguin a jugar al mateix temps. I encara menys que en el grup hi hagi 15 campiones del món i una vigent Pilota d'Or.    

 

 

 

 

Anar al contingut