Max Verstappen al davant de Charles Leclerc durant la cursa a Miami
Max Verstappen al davant de Charles Leclerc durant la cursa a Miami (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen conquista Miami davant de Charles Leclerc

El pilot neerlandès ha fet una gran cursa passant de la tercera a la primera posició i aconsegueix una nova victòria

Redacció Esport3Actualitzat

Totes les mirades del món del motor estaven posades a Miami. La ciutat de Florida ha acollit per primera vegada un Gran Premi de Fórmula 1, amb un traçat urbà construït expressament per a l'ocasió. Les expectatives eren molt altes, ja que més de 250.000 persones s'han desplaçat fins al circuit, i les entrades, exhaurides, s'han pogut comprar a la revenda per més de 25.000 euros.

La cursa no ha decebut. Ja a la sortida Max Verstappen ha superat Carlos Sainz amb un gran exterior al primer revolt. El neerlandès no ha donat opció al madrileny i ha iniciat la seva persecució a Charles Leclerc. El pilot monegasc ha aguantat fins a la volta nou, quan ha cedit la primera posició en benefici del de Red Bull.

Per darrere, Fernando Alonso ha protagonitzat la millor sortida. L'asturià ha passat de l'onzena a la setena posició, però poques voltes més tard Lewis Hamilton ha recuperat un lloc i ha relegat el pilot d'Alpine a la vuitena posició.


Revolució amb el cotxe de seguretat

Quan faltaven 16 voltes per al final de la cursa, Pierre Gasly ha perdut el control del seu Alpha Tauri. Quan el pilot ha tornat a la pista ha impactat amb Lando Norris, que venia per darrere. El britànic ha perdut un pneumàtic i ha quedat fora de cursa. El Safety Car ha entrat en acció i ha donat emoció al tram final, amb moltes guerres obertes.

Una d'elles, la del liderat. Leclerc ha aprofitat la situació per pressionar Verstappen. El mateix ha fet Checo Pérez amb Carlos Sainz. Finalment, ni un ni l'altre han pogut fer l'avançament i han acabat a la mateixa posició.

Fernando Alonso ha rebut una sanció de 5 segons per un impacte amb Pierre Gasly i ha perdut una posició en acabar la cursa.


Resultat del Gran Premi de Miami

 

Anar al contingut