Espanyol

L'Espanyol continua el seu idil·li a l'RCDE Stadium i guanya la Reial Societat (1-0)

Un gol de Yangel Herrera serveix a l'Espanyol per superar una Reial Societat que només havia perdut al Camp Nou

Imma Casares FerreiroActualitzat

A l'RCDE Stadium s'han trobat dos equips que venien de perdre els seus últims partits, l'Espanyol el derbi contra el Barça i la Reial Societat en Lliga Europa al camp del Mònaco. A l'Espanyol, Keidi Bare per David López, única novetat respecte al partit al Camp Nou. La Reial ha presentat set canvis respecte l'equip que va perdre a Mònaco.

Els bascos han dominat bona part de la primera meitat, però li ha costat generar perill real. Als de Vicente Moreno els ha costat treure's de sobre la pressió dels donostiarres i fins el primer quart d'hora no han estat capaços de jugar en camp rival. Tot i el domini clar, la Reial només ha tingut una ocasió clara de perill.

Al minut 17, Le Normand ha xutat des de la frontal i Diego López ha respost amb una grandíssima estirada abans d'enviar la pilota al pal. Els de Vicente Moreno han anat de menys a més i Puado s'ha convertit en el gran protagonista amb dues ocasions claríssimes per avançar l'Espanyol. Al minut 33, Aleix Vidal ha tret de banda, la pilota ha anat a parar a Puado que, després d'una boníssima acció individual, ha xutat amb l'esquerre. Remiro, fins al moment espectador de luxe, ha salvat el gol amb una mà miraculosa. Al minut 38, l'extrem barceloní ha marxat de Zubimendi i ha encarat la porteria de Remiro abans d'enviar la pilota al pal amb un toc subtil.

La Reial ha començat la segona part igual que la primera, pressionant i ofegant l'Espanyol. En el minut 54 a la centrada de Januzay no hi ha arribat Sorlot per centímetres. Vicente Moreno ha mogut l'equip amb l'entrada de Nico Melamed per un gris Embarba i de Morlanes per Keidi Bare. En el minut 63, ensurt majúscul per l'Espanyol quan la centrada de Januzaj s'ha enverinat fins anar a parar al travesser.

Al minut 65 ha arribat la jugada polèmica del partit amb el gol d'Isak -només feia quatre minuts que era al terreny de joc- i que finalment no ha pujat al marcador. Mateu Lahoz ha anul·lat el gol perquè la pilota li toca a ell i invalida la continuitat de la jugada davant la perplexitat dels jugadors de la Reial i l'alleujament del catalans.

Nico Melamed s'ha quedat a centímetres de marcar al minut 70 i al 77 i quan millor jugaven els d'Imanol Alguacil, Yangel Herrera ha avançat l'Espanyol. RDT havia posat a prova el porter de la Reial amb un xut creuat i el seu refús l'ha caçat Yangel Herrera per marcar el seu primer gol com a blanc-i-blau. El partit s'ha tornat boig, Januzaj de falta ha pogut empatar; en els últims instants Isak i Oyarzabal no han arribat a rematar i  els tres punts s'han quedat en el compte particular d'un Espanyol que a l'RCDE Stadium és especialment fort on ha sumat disset dels 20 punts que té al caseller.