Barça

El Barça guanya l'Osca i ja trepitja els talons de l'Atlètic (4-1)

Messi -amb un doblet-, Griezmann i Mingueza han fet els gols dels blaugrana. Rafa Mir, de l'Osca, ha marcat des del punt de penal.

Francesc LatorreActualitzat

Aquest és l'onze inicial que ha disposat Koeman per enfrontar-se al conjunt de Pacheta: Ter Stegen, Dest, Lenglet, Mingueza, Alba; Busquets, Pedri, De Jong; Griezmann, Messi i Dembélé. Tot i que els noms podien fer pensar en un retorn al 4-3-3, el tècnic neerlandès ha continuat apostant pel 3-5-2, amb De Jong actuant també de central.

El partit ha començat amb un Barça dominador però amb dificultats per penetrar a la poblada i enfonsada defensa aragonesa. Tant és així que la primera aproximació perillosa ha arribat al minut 10 i amb un xut llunyà de Dest. Álvaro Fernández, el porter visitant, l'ha desviat sense massa dificultats. Però tres minuts mes tard, el Barça ha encetat el marcador amb un golàs de Messi. L'argentí ha enviat un xut també llunyà a l'escaire de la porteria de l'Osca. Absolutament imparable per a Álvaro. Una excel·lent manera de celebrar el seu partit 767 amb el Barça, el que li pemert igualar Xavi com el jugador que més partits oficials ha jugat amb la samarreta del Barça.

L'Osca no ha trepitjat l'àrea de Ter Stegen fins al minut 26 però ho ha fet amb molt perill. Maffeo ha protagonitzat una gran jugada personal que ha acabat amb un xut ras que Ter Stegen ha pogut desviar amb la punteta dels dits. El Barça hauria pogut fer el segon el minut 33. Una jugada de tiralínies del conjunt de Koeman ha acabat amb una rematada de Jordi Alba que s'ha estavellat al travesser aragonès. Un parell minuts més tard, però, l'equIp blaugrana ha fet el segon. I ha tornat a ser un golàs. I ha tornat a ser a l'escaire dret de la porteria de l'Osca. Però aquesta vegada l'ha fet Griezmann. Acció espectacular del francès per ampliar l'avantatge culer. En el 42, un altre travesser, ara a centrada de Jordi Abla i rematada de de Jong. I en el 45, l'àrbitre ha assenyalat penal de Ter Stegen sobre Rafa Mir. L'alemany ha tocat molt lleugerament la cama de Mir i de res han servit les protestes de l'alemany. El mateix Rafa Mir l'ha convertit en gol per retallar distàncies abans que l'àrbitre xiulés el final de la primera part.

Però el Barça no volia complicacions i en el minut 53 ha arribat el tercer. L'ha fet Mingueza de cap a centrada de Leo Messi en una jugada que havia nascut en un servei de córner. És el primer gol que marca el central català amb la samarreta del primer equip. L'Osca n'ha tingut una de seguida per tornar a entrar en el partit. De manera incomprensible Rafa Mir ha enviat la pilota per sobre del travesser quan el més fàcil era enviar-la al fons de la porteria.

En el minut 65, Koeman ha fet entrar Araujo en el lloc de Frenkie de Jong. L'holandès ha marxat amb algun gest de molèstia. En tot cas, no ha vist la targeta groga que l'hauria deixat sense jugar diumenge que ve a Anoeta. Un parell de minuts més tard també ha donat descans a Dest i Griezmann, per donar entrada a Trincao i Aleix Moriba. Tot plegat amb la intenció de dosificar minuts després d'un tram molt intens de temporada. El partit ha entrat en un tram en què el Barça no ha generat perill, més enllà d'una rematada desviada de Messi després d'una passada en profunditat de Pedri. Koeman no estava satisfet amb el que veia i ha mirat de resoldre-ho amb dos canvis més: Riqui Puig i Braithwaite per Pedri i Dembélé. I en el darrer sospir del partit, Messi ha fet el quart, en una altre xut des de lluny. Aquesta vegada amb la col.laboració de Siovas, que ha tocat lleugerament la pilota.

Amb aquesta victòria, el Barça ja és a només 4 punts de l'Atlètic de Madrid. Diumenge, a les nou de la nit, els de Koeman tenen una altra revàlida a Anoeta, contra la Reial Societat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut