Iñaki Williams celebra el tercer gol dels de Bilbao (Efe)
Supercopa

L'Athletic Club, campió de Supercopa; Messi, expulsat per primer cop amb el Barça

El blaugranes s'han avançat dues vegades en el marcador, però els bascos han igualat el resultat i han forçat la pròrroga, on han marcat el gol del triomf final (2-3)

Laura BruguésActualitzat

Messi ha tornat a l'onze titular com a gran novetat a l'equip blaugrana. Tot i això, els de Koeman s'han trobat incòmodes sobre el terreny de joc, davant la pressió de l'Athletic Club. En vint minuts, cap arribada dels blaugranes a la porteria rival, ni tan sols han estat capaços de crear cap acció. Al minut 25, Messi ha xutat una falta en què gairebé hi arriba Araujo, però Unai Simón ha estat encertat.

Per part de l'Athletic Club, la primera acció de perill ha arribat al minut 26. Ter Stegen ha enviat a córner un xut de Capa amb una bona intervenció de l'alemany. Messi s'ha animat amb un xut alt que ha sortit per sobre del travesser.

A quatre minuts del descans, el Barça ha aconseguit avançar-se. Jordi Alba ha centrat cap a Messi i la pilota ha quedat morta dins l'àrea. Griezmann l'ha recollit i ha marcat l'1-0.

Griezmann celebra l'1-0 (Efe)

L'alegria ha durat poc del cantó blaugrana, perquè en la jugada següent l'Athletic Club ha empatat. Gran passada d'Iñaki Williams cap a De Marcos, que ha estat més ràpid que ningú, i ha transformat l'1-1.

Al minut 57, el VAR ha anul·lat un gol a Raúl García per fora de joc. El jugador de l'Athletic havia rematat de cap una falta que havia executat Muniain.

A tretze minuts del final, Griezmann ha marcat el segon per al Barça. Alba i Dembélé han fet una paret i Alba ha centrat per a Griezmann que ha firmat el 2-1. Just fregant el 90, l'Athletic ha empatat amb una jugada d'estratègia. Xut de falta de Muniain que remata Villalibre i aconsegueix el 2-2 que ha forçat la pròrroga.

Només començar la pròrroga, Iñaki Williams ha marcat el 2-3 amb un autèntic golàs.

Per acabar-ho d'adobar, Messi ha acabat expulsat per primera vegada amb la samarreta del Barça al minut 120. L'argentí ha fet una falta a Villalibre i el VAR ha determinat targeta vermella per al crac blaugrana.

El marcador ja no s'ha mogut més i el Barça ha dit adeu al primer títol de la temporada.