futbol

Els secrets de la gespa catalana de la final de la Champions entre Madrid i Liverpool

Una empresa de la Gleva, a Osona, enverdeix estadis professionals de tot el món

Redacció Esport3Actualitzat

Catalunya no estarà representada a la final de la Champions sobre la gespa. Però sí que ho estarà per la mateixa gespa, cultivada a la Gleva per l'empresa RoyalVerd. El director general de la companyia, Eudald Morera, va ser entrevistat a La tarda de Catalunya Ràdio i va explicar com s'instal·la i es fa el manteniment d'aquest tipus d'instal·lacions com l'Stade de France de Saint-Denis, seu de la finalíssima entre el Madrid i el Liverpool de dissabte que ve.

"Produïm gespa híbrida, una barreja de gespa natural i artificial. I cuidem més d'un milió de metres quadrats de gespa esportiva. Això són molts camps de futbol. L'encàrrec de la final de París ens arriba a través de l'empresa francesa que fa la malla de sota la gespa. Des d'aleshores, el procés d'hibridació ha durat vuit mesos. Fem bobines de les tires de gespa i les portem en camions refrigerats."

Com a curiositat, Morera remarca la importància d'instal·lar aquestes tires de nit, una al costat de l'altra, per formar una superfície homogènia. Per cert, aquesta gespa només estarà col·locada a Saint-Denis per a aquest partit, ja que perquè no es faci malbé durant el concert de Coldplay del 16 de juliol serà retirada i traslladada a un altre estadi del país gal.

Gespa catalana plantada per als millors estadis del món

Des del 2003 aquesta empresa catalana produeix gespa per a estadis professionals. Enverdeixen camps de la Lliga espanyola, com el Wanda Metropolitano o Mestalla, les seus del pròxim Mundial de Qatar 2022.

Tenen centres de producció de gespa híbrida a Osona i la Garrotxa on treballen amb tecnologia puntera per tenir en compte aspectes que poden afectar el rendiment esportiu com la velocitat de la pilota o l'arrelament per evitar lesions.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut