Ronaldo durant un partit amb el Manchester United
Ronaldo durant un partit amb el Manchester United (Reuters)
Futbol

Els retorns més sonats al món del futbol: Cristiano Ronaldo, Henry, Griezmann...

Cada vegada agafa més força el possible retorn de Messi al Barça, però no totes les segones oportunitats als clubs més estimats dels futbolistes han acabat de la millor manera

Àlex ÁvilaActualitzat

El 30 de juny del 2023 és la data en què s'acaba el contracte de Leo Messi amb el París Saint-Germain. El club parisenc li ha presentat una proposta per ampliar el seu vincle, però molts rumors apunten que l'argentí no renovarà.

En aquest context, l'opció de tornar al Barça cada vegada agafa més força. De fet, Joan Laporta ha expressat obertament el seu desig que l'argentí jugui novament al club blaugrana.

Moltes han estat les estrelles del futbol que han volgut provar sort en una segona etapa al club de la seva vida, però no totes han estat com ells esperaven. Aquí repassem alguns dels casos més sonats.


1. Cristiano Ronaldo - Manchester United

El davanter portuguès va arribar a la Premier League de la mà del United. Amb Sir Alex Fergusson a la banqueta, Ronaldo va enamorar Old Trafford durant les sis temporades que va jugar al conjunt 'red devil'. La temporada 2007/08 va culminar amb la victòria a la Champions League i la primera Pilota d'Or per a CR7.

L'any següent, Cristiano va topar amb el gran Barça de Guardiola, que el va privar de la segona Champions consecutiva. El portuguès, ferit pel potencial blaugrana, va decidir abandonar el United i posar direcció a Madrid.

Després de la quarta Champions amb el club blanc, Ronaldo va marxar a la Juventus, on va jugar tres anys abans de tornar a Old Trafford. La temporada passada, la del seu retorn al United, va fer 24 gols, però no va poder classificar el seu equip per disputar la Champions League. Enguany, als seus 37 anys, el portuguès ha perdut la titularitat i només ha pogut fer un gol en els vuit partits que ha jugat.

Cristiano Ronaldo en un partit de l'Europa League (Reuters)


2. Didier Drogba - Chelsea

El futbolista ivorià va fitxar pel Chelsea la temporada 2004/05, coincidint amb l'arribada de José Mourinho a la banqueta de Stamford Bridge. Drogba es va convertir en el davanter referència de l'equip i, després de vuit temporades i 157 gols, el jugador va aconseguir aixecar la Champions amb el Chelsea a la seva darrera temporada al club (2011/12).

Llavors, Drogba va provar sort a la Xina i al Galatasaray, però la temporada 2014/15 va tornar al Chelsea amb la carta de llibertat. L'ivorià va fer set gols més amb el conjunt londinenc, però una lesió el va obligar a jugar el seu últim partit amb els 'blues'. Els seus companys el van ajudar a sortir del terreny de joc i Stamford Bridge li va dedicar un càlid homenatge.

Drogba, acompanyat pels seus companys, en el seu darrer partit amb el Chelsea


3. Thierry Henry - Arsenal

Thierry Henry és una autèntica llegenda de l'Arsenal. El davanter francès és recordat al conjunt londinenc per fer grans gols amb una elegància pràcticament irrepetible. A Highbury, antic estadi de l'Arsenal, i a l'Emirates Stadium va jugar del 1999 al 2007, quan va fitxar pel Barça. Després de tres temporades, Henry va deixar el conjunt blaugrana i va posar destí a l'MLS, en concret als New York RedBulls.

El 6 de gener del 2012 es va fer oficial el seu retorn a l'Arsenal per una cessió efímera del New York RedBulls. Tres dies més tard, el 9 de gener, 50.000 aficionats esperaven el redebut d'Henry a l'Emirates. Era un partit de l'FA Cup contra el Leeds United. 'Titi' va sortir a la segona part i va fer el gol de la victòria, que segons ell, va esdevenir en el seu favorit amb l'Arsenal. En total, el francès va jugar set partits i va fer dues dianes.

Henry celebrant el gol contra el Leeds a l'Emirates Stadium


4. Diego Armando Maradona - Boca Juniors

El davanter argentí va fer el salt a Europa després d'una gran temporada al Boca Juniors l'any 1981. Al Barça va fer dues bones campanyes, però on va explotar realment va ser a Nàpols. En el seu retorn al futbol argentí, Diego Armando Maradona va tenir un incident amb periodistes que li va costar una temporada de sanció, la del 1994/95.

Una gran inversió de diversos empresaris va permetre que Boca Juniors fitxés el futbolista el 1995. L'any següent, Maradona va marxar a una clínica de Suïssa per recuperar-se de la seva addicció a les drogues. La temporada 1997/98 ho va provar de nou amb Boca Juniors, però només va jugar 6 partits i va fer 2 gols abans que es retirés definitivament.

Maradona durant la seva segona etapa a Boca Juniors


5. Zlatan Ibrahimovic - Milan

En total, Ibrahimovic ha jugat en 10 equips diferents a la seva carrera, però on més estimat s'ha sentit ha estat al Milan. La seva primera etapa a San Siro va ser del 2010 al 2012, en què va guanyar una Serie A. El 2019 va tornar a l'equip 'rossonero' i l'any passat va tornar a guanyar la lliga italiana. Aquesta temporada, amb 41 anys, Zlatan Ibrahimovic encara no ha jugat cap partit.

Zlatan Ibrahimovic celebrant un dels gols
Zlatan Ibrahimovic celebrant un dels gols (Reuters)


6. Dani Alves - FC Barcelona

Amb 42 títols al seu palmarès, Dani Alves és el jugador més exitós de la història del futbol. Molts d'aquests títols els va aconseguir al FC Barcelona, on va arribar la temporada 2008/09. Després de set campanyes, el brasiler va deixar el Barça com un dels millors laterals drets del club. 

L'any passat, però, Alves va respondre a la trucada de Xavi i va tornar a fitxar pel Barça al mercat d'hivern. En la seva segona etapa al club, el brasiler va jugar 17 partits i va fer un gol en la victòria al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid.


7. Antoine Griezmann - Atlètic de Madrid

Antoine Griezmann va arribar a l'Atlètic de Madrid la temporada 2014/15. El francès va fer 133 gols en 257 partits i el FC Barcelona va decidir fitxar el davanter francès. Griezmann es va convertir en un dels traspassos més cars de la història del Barça, però el jugador no es va acabar d'adaptar a l'estil de joc blaugrana. 

La temporada passada el Barça va arribar a un acord amb l'Atlètic per a la cessió de Griezmann. Malgrat tot, la segona etapa del francès al conjunt "colchonero" està més marcada per la polèmica del seu contracte que no pas per la seva activitat al terreny de joc.

Antoine Griezmann durant el derbi contra el Reial Madrid
Antoine Griezmann durant el derbi contra el Reial Madrid (Reuters)
Anar al contingut