NBA

Els Lakers guanyen el segon partit de les finals de l'NBA contra els Magic a la pròrroga (101-96)

Els Lakers han guanyat el segon partit de les finals de l'NBA contra els Magic. Ha estat en un partit molt igualat que s'ha decidit a la pròrroga (101-96). Fins aleshores ha estat un enfrontament vibrant entre les estrelles de tots dos equips. Els d'Orlando han fet un joc molt ràpid, però aquesta vegada han trobat a faltar els punts de Howard, que s'ha quedat en 17. Rashard Lewis n'ha fet 34, però el trio californià format per Gasol, Bryant i Odom ha estat molt efectiu i entre tots tres han acumulat 72 punts. El català novament ha estat brillant, amb una doble figura amb 24 punts i 10 rebots. En acabar l'últim quart, el marcador estava empatat a 88 i al temps extra, els Lakers han decidit des de la línia de tirs lliures.

Actualitzat
La decisiva actuació de Kobe Bryant i Pau Gasol ha estat clau en el triomf dels Lakers. Bryant ha anotat 29 punts i ha repartit vuit assistències, i el català ha fet 24 punts i ha capturat 10 rebots. Al costat contrari, el pivot Dwight Howard, que ha afegit 17 punts i 16 rebots per als de Florida. Tots dos equips han pogut guanyar el partit abans d'arribar a la pròrroga.

El duel ha arrencat de forma depriment, amb un primer quart (15-15) molt fluix que han exhibit ambdós equips a la fase final de la temporada. Les defenses s'imposaven clarament sobre els atacs -magnífic Gasol, per les constants ajudes sobre Howard- i el cercle semblava que s'havia acovardit -no s'han superat el 30 per cent d'encert en els tirs.

Davant un rival despistat, desencertat i mancat d'intensitat i concentració, els Magic, tot i un gran Rashard Lewis, han deixat passar una oportunitat d'or i Bryant, amb un triple, ha aprofitat per posar els seus en el bon camí (36-29) just abans del descans. Lewis ha anotat 18 dels 20 punts del seu equip en el segon període.

L'aler pivot d'Orlando ha posat els d'Stan Van Gundy al davant al començament de la segona meitat (42-43). En aquest moment, els Lakers s'han encomanat a la seva parella d'estrelles. Bryant ha respost amb sis punts consecutius i Gasol, actiu a banda i banda de la pista, ha fet el pas endavant que el seu equip reclamava. Tot i això, els californians necessitaven una mica més. Sense la fluïdesa en el joc dels últims partits, l'equip de Phil Jackson ha tirat d'ofici i experiència quan més complicat se li posaven les coses (56-59) després de triple de Pudo Turkoglu. Els Lakers anaven dos punts per sota (63-65) amb tot l'últim quart per disputar.

A trompades, però amb fe cega en les seves opcions, els californians tornaven a prendre les regnes gràcies a Bryant i la irrupció de Lamar Odom (19 punts, 8/9 en tirs, i vuit rebots), aquesta tercera peça tan necessària per als Lakers. Però Lewis, mortífer des del perímetre, liderava la resistència d'Orlando (75-77). Bryant ha contestat des del tir lliure i amb 3:35 per disputar i el partit en un puny (80-81), ha arribat el moment de la veritat.

El moment de la veritat

A un error de Howard botant la pilota, li ha seguit una forta falta de Turkoglu sobre Bryant, que s'ha encarregat d'anotar els dos tirs lliures (84-81). No obstant això, J. J. Redick ha encistellat un triple, seguit de cistelles de Lewis i Turkoglu (86-88). Quedaven 47 segons. Gasol ha empatat sota cistella després de l'assistència de Fisher i en una jugada decisiva, Lee ha fallat una clara penetració. Quedaven set segons. Tot l'Staples sabia que Bryant se la jugaria. Ho ha fet, però aquesta vegada ha fallat en rebre un tap de Turkoglu. També ha fallat un "alley-oop" després de passada de banda amb set desenes de segon per jugar.

Ja a la pròrroga, Gasol, des del tir lliure, ha donat el primer avantatge als Lakers (90-88). Howard ha contestat amb un dos més un i Redick ha perdonat un triple totalment sol. Ha anotat Bryant, suspès una eternitat a l'aire, i Fisher, després de robar una pilota al mateix Redick, no ha fallat des del tir lliure (94-91). Gasol ha estat l'encarregat de donar el cop de gràcia al partit amb un dos més un (97-91) que l'Staples Center ha celebrat com si el seu equip hagués guanyat ja el títol. No era així, però gairebé. Són només a dues victòries d'assolir-lo.
Anar al contingut