Jocs Olímpics

Els esportistes olímpics valoren positivament l'ajornament dels Jocs de Tòquio

El suport a la decisió del COI dels esportistes catalans és unànime i tots ells esperen arribar bé a la cita olímpica el 2021

RedaccióActualitzat

L'organització dels Jocs ha decidit mantenir la marca de Tòquio 2020, tot i celebrar-se l'any vinent. I la flama olímpica també es quedarà al Japó. Després de saber-se la notícia que el COI decidia ajornar els Jocs, les primeres reaccions del món de l'esport no s'han fet esperar. El suport a la decisió del COI dels esportistes catalans és unànime.

Tot i que pot ser un dels que pot sortir més perjudicat de la decisió del COI, Pau Gasol ha beneït l'ajornament. El pivot català, a punt de fer 40 anys i amb una lesió que el manté fora de les pistes des de fa un any, confiava a recuperar-se a temps per anar als Jocs. Ara, tot es complica, però ell celebra la pròrroga.

"La responsabilitat de tots plegats és mantenir-nos units per fer front a aquesta terrible pandèmia. Junts guanyarem la medalla d'or".

Encara no era oficial, però Saül Craviotto tenia molts números per ser l'abanderat de la delegació espanyola a Tòquio. Doble campió olímpic, el lleidatà es pren l'ajornament com un al·licient més.

"Estic extramotivat, més que mai, amb la possibilitat de ser l'abanderat. Ara hem de canviar el xip, esborrar la data que teníem al cap i centrar-nos a l'agost de l'any que ve".

Qui sap si una de les grans beneficiades de l'ajornament serà Ona Carbonell. La nedadora havia renunciat a Tòquio per ser mare, però ara la situació podria fer un gir inesperat.

David Martín, seleccionador espanyol de waterpolo: "El sentit comú ha arribat a totes les institucions. Amb el que s'està vivint actualment, amb un gran problema de salut, era el més lògic. Els esportistes ens ho agafem amb molta confiança perquè s'acaba un període d'incertesa. Ara tindrem temps i tothom es tranquil·litzarà una mica."

Marta Galimany, maratoniana: "Ara ja sabem que tindrem un any per preparar-nos bé i aconseguir un bon estat de forma per als Jocs."

Quico Cortés, jugador d'hoquei herba: "El meu pla era que el 6 d'agost estava fora del món de l'hoquei com a esportista d'elit en actiu, i això, si vull participar als meus quarts Jocs Olímpics, canviarà."

Joan Cañellas, jugador d'handbol: "Ens ho esperàvem i semblava obvi. Personalment crec que és el més normal, perquè molts esportistes no estaran en les condicions òptimes aquest estiu; la preparació no ha pogut ser l'adequada."

Jèssica Vall, nedadora: "Aquesta notícia l'hem rebut de manera alegre, perquè deixem enrere tota aquesta sensació d'angoixa que hem tingut tots aquests dies de no saber si es disputarien o no."

Jesús Ángel García Bragado: "El que hem de pensar ara és que tenim un any per endavant per assolir l'objectiu que ens hem proposat, que és estar en els últims Jocs Olímpics on es faran els 50 quilòmetres marxa."

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut