Jürgen Klopp s'ha desfet en elogis cap a Guardiola (EFE)
Jürgen Klopp s'ha desfet en elogis cap a Guardiola (EFE)
Futbol - Premier League

Els equips de Liverpool i la policia local rebutgen els partits en camp neutral

El màxim responsable policial britànic en matèria de futbol havia fixat sis partits, entre ells quatre del Liverpool, per disputar-se en camp neutral per ser "partits d'alt risc". Però la policia de la regió de Merseyside no troba inconvenient en jugar a Anfield o a Goodison Park

Redacció Esport3Actualitzat

Després de l'anunci de la represa de la Premier League el 17 de juny, s'ha plantejat ja la primera polèmica al voltant dels escenaris de la competició. Mark Roberts, el màxim responsable de la policia britànica en relació al futbol, va anunciar ahir que sis dels partits que queden per disputar-se es consideraven d'"alt risc" i va recomanar que es disputessin en camp neutral. D'aquests, quatre tenen el Liverpool com a protagonista: els desplaçaments als camps de l'Everton, el Manchester City i el Newcastle, i el partit en el qual els de Klopp s'assegurin un títol que tenen a l'abast, juguin on juguin. Els altres dos partits que podrien canviar de seu són el Manchester City- Newcastle i el Manchester United- Sheffield United. La policia britànica considera que aquests són els enfrontaments que podrien motivar més concentracions d'aficionats a l'exterior dels estadis i vol evitar haver de desplaçar un nombre elevat d'agents que poden ser necessaris per a altres tasques.

L'anunci ha provocat la ràpida resposta dels dos clubs de la ciutat de Liverpool però també de la policia de la regió de Merseyside. Un dels seus responsables, Rob Carden, ha assegurat que el cos està perfectament preparat per assegurar la disputa dels partits als respectius estadis.

"En relació a possibles delictes o desordres, no tenim cap objecció perquè tant el Liverpool com l'Everton puguin jugar els seus partits en els seus respectius estadis. Tenim una bona relació amb tots dos equips i amb els seus grups d'aficionats, i estic convençut que podem treballar plegats en vista a la represa de la competició."

Els seguidors dels dos equips i fins i tot Jürgen Klopp també s'han mostrat en contra d'aquesta possibilitat ("si tenim els millors aficionats del món, tindrem els millors aficionats confinats del món", va indicar l'alemany). Amb tot, entre les autoritats que han de determinar si Liverpool i Everton poden jugar als seus estadis, hi ha l'ajuntament de Liverpool: i el seu alcalde, el laborista Joe Anderson, es va mostrar a favor de cancel·lar la temporada precisament per evitar reunions de seguidors. La setmana que ve hi ha previstes diverses reunions determinats en aquest sentit.

Anar al contingut