Dakar

El xilè Pablo Quintanilla guanya la sisena etapa del Dakar i es torna a situar líder

La sisena etapa del Dakar ha sigut la més llarga de tot el ral·li, amb una distància de 838 quilòmetres, dels quals 336 han sigut cronometrats, a través de les dunes de Tanaka

Actualitzat

Pablo Quintanilla (Husqvarna) ha guanyat aquest diumenge la sisena etapa del ral·li Dakar i s'ha tornat a situar líder de la cursa de motos, amb 4 minuts i 38 segons d'avantatge sobre el nord-americà Ricky Brabec (Honda), segon en la classificació general.

Quintanilla s'ha adjudicat la seva segona etapa en aquest Dakar que es disputa íntegrament al Perú després d'haver fet també el millor temps el tercer dia del ral·li.

Les dues etapes "marató" on les motos no poden rebre assistència de mecànics el van desplaçar del primer lloc a la classificació que ara torna a recuperar.

L'argentí Kevin Benavides (Honda) ha terminat segon en aquesta etapa entre Arequipa i San Juan de Marcona, a 1 minut i 52 segons de Quintanilla, pel que ha pogut pujar fins al quart lloc de la general, on es situa a 8 minuts per sota del xilè.

L'austríac Matthias Walkner, de KTM, ha arribat tercer, i es situa vuitè de la general.

El gran perjudicat de la sisena etapa ha sigut el britànic Sam Sunderland (KTM), guanyador de la cinquena etapa, a qui li ha tocat sortir primer aquest diumenge i obrir pista, tasca que l'ha perjudicat fins a perdre vint minuts i caure molts llocs a la classificació general on anava segon.

Lorenzo Santolino (Sherco), pilot revelació d'aquest Dakar, s'ha vist obligat a abandonar el ral·li per una forta caiguda al quilòmetre 33 del tram cronometrat. El salmantí, que anava onzè a la classificació general abans de l'accident, ha esta evacuat a un hospital a Lima.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut