El Winterthur Barça perdona a Vistalegre i permet al Madrid agafar avantatge en la final (69-62)

El Winterthur Barça ha perdonat molt a Vistalegre i ha permès al Reial Madrid aconseguir la primera victòria (69-62), que situa l'equip per davant en la final de l'ACB. El Barça ha estat desconegut i molt lluny del nivell que havia demostrat contra el Tau en les semifinals. Ha estat un partit molt tàctic, on Felipe Reyes, amb una doble figura: 17 punts i 11 rebots, ha sentenciat la victòria de l'equip de Joan Plaza. Dimarts, també a Vistalegre, segon partit de la final.

Vistalegre ha donat el tret de sortida de la final de l'ACB, d'un partit que ha començat amb un clar intercanvi de papers en el primer temps. D'una banda, els blaugranes han sortit molt mentalitzats a la pista i han dominat en el primer quart (18-21). Sota la cistella, Fran Vázquez ha estat dels més encertats i en la conducció en aquest primer període, Lakovic ha estat extraordinari en les seves assistències als homes interiors. Fins a 7 punts han arribat a tenir els catalans de màxim avantatge en el primer temps (14-21).

Al segon quart, el domini del partit ha canviat a favor dels locals. Els de Joan Plaza han sabut redreçar el mal inici amb un joc més còmode i passant a agafar el ritme del matx. En la sortida inicial al segon quart, Àlex Mumbrú ha empatat l'electrònic (21-21). El mateix jugador català, amb un triple, ha posat per davant el seu equip (24-23). Els blancs han seguit amb avantatge fins al descans (36-33). Una de les raons és que el Barça ha fallat molt en el rebot ofensiu, només n'ha capturat 5 per 11 de defensius dels blancs, que han repetit la xifra també en els ofensius. En aquesta primera meitat, Fran Vázquez ha estat el més encertat amb 10 punts, mentre que del Reial Madrid Felipe Reyes n'ha fet 9.

L'absoluta igualtat s'ha traduït en un parcial molt trist en números en el tercer quart. Els blancs només han anotat 8 punts en aquest tercer període per 11 del Barça. Els blaugranes han començat bé amb un 0-7 que posava els catalans de nou al capdavant del marcador. Tot i això, en una mena de joc de despròposits, els dos equips han fallat reiteradament molts tirs, amb l'afegit que l'equip d'Ivanovic ha perdut moltes pilotes. Per això, els blancs han pogut encarar l'últim període amb el marcador igualat, 46-46.

Amb aquest equilibri extrem, l'últim quart ha estat d'infart. El Barça ha perdonat i ha continuat perdent moltíssimes pilotes (15 en total, per 6 dels blancs). El Madrid ha trencat la igualtat i ha traçat el camí de la victòria quan a poc més d'un minut Hervelle ha sumat un triple a un tir lliure transformat per Marko Tomas, que situava un 64-59. Amb el partit ja sentenciat el Barça ja no ha estat capaç de remuntar la situació, després d'un parcial d'11-3 en el tram final, i se'n va de Vistalegre amb una derrota. Navarro i Reyes han estat els màxims anotadors del matx amb 17 punts cadascun. On no han estat encertats els blaugranes ha estat en la línia de tirs lliures, ja que només n'han transformat 4 d'11. El segon partit de la final es jugarà dimarts altra vegada a Madrid.