Els jugadors de l'Atalanta celebren un dels gols de la victòria contra el València (EFE/EPA/PAOLO MAGNI)

El València necessitarà un miracle per accedir a quarts (4-1)

El conjunt d'Albert Celades cau estrepitosament a San Siro contra un sorprenent Atalanta en l'anada dels vuitens de final

Xavi TorresActualitzat

El València ha dit gairebé adéu a les seves il·lusions d'accedir a quarts de final de la Champions després de caure estrepitosament a l'estadi de San Siro de Milà davant d'un sorprenent Atalanta, quart classificat de la Sèrie A i ventafocs en el sorteig de vuitens. L'equip de Bèrgam, sense noms il·lustres però amb un futbol molt atrevit, ha sabut aprofitar el gran nombre de baixes del València –Garay, Gabriel, Florenzi, Coquelin, Lee i Rodrigo– i, sobretot, l'horrorosa posada en escena defensiva de l'equip valencià.

En la primera part l'onze de Gian Piero Gasperini ha sorprès el València amb una sortida tan elèctrica que ha desactivat els homes d'Albert Celades. Als 5 minuts, Alejandro 'Papu' Gómez ha xutat una falta fregant el travesser; als 8, Pasalic ha obligat Jaume Doménech a fer una parada increïble i als 16, ha arribat l'1 a 0. El propi Gómez ha fet una passada interior excel·lent perquè Hateboer, venint des de la banda, deixés en evidència Gayà i inaugurés el marcador. Encara cinc minuts després del gol, Gosens ha pogut fer el segon però el seu xut ha anat a parar a la xarxa exterior de la porteria valencianista. Fins a la mitja hora de joc l'equip espanyol no ha creat perill. Carlos Soler ha servit ràpidament una falta que ha agafat dormint la defensa local i Ferran Torres ha rematat al pal de la porteria de Gollini. Poc després ha estat Guedes qui ha pogut marcar però el seu xut ha sortit massa creuat. Un miratge. Els darrers deu minuts de joc han tornat a ser de domini italià, amb un xut alt de De Roon (37') i el segon gol, obra d'Ilicic gràcies a un gran xut des de la frontal que ha entrat per l'escaire, als 43 minuts.

La segona part ha estat fantàstica, plena de gols i d'ocasions a les dues àrees. Ha avisat Gómez (50') per l'Atalanta i ha replicat Carlos Soler (51') abans que Freuler, als 57 minuts, recuperés una pilota a la frontal de l'àrea valencianista perduda per Kondogbia i fes el 3 a 0 amb un xut excepcional amb rosca al pal llarg. L'espectacle ofensiu ha continuat. Maxi Gómez ha fallat als 60' una ocasió increïble, amb gairebé tota la porteria lliure ha rematat contra el cos del porter Gollini. Del possible 3 a 1 s'ha passat al 4 a 0, perquè en la següent jugada, Hateboer ha marxat tot sol contra Doménech des de camp propi i l'ha batut per baix. Un resultat duríssim per l'equip de Celades que ha mirat, des de la banqueta, d'agitar el seu equip fent entrar Txérixev i Gameiro. Precisament el rus, en la primera pilota que ha tocat, ha fet el 4 a 1 (66') aprofitant un error en la passada del defensa local Palomino. En l'acció següent, ni Maxi ni el mateix Txérixev han sabut batre Gollini en dues accions aparentment senzilles per a anotar. Tampoc Ferran ha encertat a la mitja volta, als 91'. Punt final. Dimarts 10 de març, a Mestalla, el València necessitarà un miracle. O qui sap, un parell.