El president del Sabadell, Esteve Calzada, en una roda de premsa d'aquesta temporada (@CESabadell)
Futbol

El Sabadell s'obliga a alliberar massa salarial però aspira a Primera el 2028

El president del Centre d'Esports, Esteve Calzada, ha reconegut que el club no té la capacitat econòmica per presentar un projecte competitiu per a la temporada que ve, però busca nous inversors per a un pla que planteja l'ascens a Primera en el termini de cinc anys

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

El president del Centre d'Esports Sabadell, Esteve Calzada, ha reconegut que el club està ara mateix en una situació econòmica "complexa" que obliga a "estrènyer-se el cinturó" i a apel·lar "a l'instint de supervivència que l'entitat coneix molt bé". En conseqüència, Calzada ha advertit que, la propera campanya, el Sabadell haurà de presentar un projecte "de proximitat" amb una inversió que serà "només una part dels dos milions i mig o tres milions d'euros que calen per a un projecte que aspiri a l'ascens". I, per poder confegir el projecte, el president del Sabadell ha advertit que serà imprescindible alliberar massa salarial. Calzada no ha volgut donar noms més enllà de confirmar la no continuïtat del tècnic Pedro Munitis.

"Per diferents circumstàncies, incloses males decisions de planificació esportiva, tenim jugadors amb unes fitxes que ara mateix són inassumibles per nosaltres. Estem mirant de parlar amb els futbolistes, n'esperem la màxima complicitat, però hem d'alliberar massa salarial per poder aixecar el cap i fer un projecte esportiu amb unes mínimes garanties. A vegades claudiques amb jugadors que et demanen dos anys de contracte i llavors no compensa el que acaben aportant. Hem après la lliçó. Apostarem per jugadors completament diferents segons la fam que tinguin i el seu moment en la carrera esportiva."

Una imatge del capità del Sabadell, Aleix Coch, en l'últim partit a casa d'aquesta temporada (@CESabadell)

Esteve Calzada, que ha esgrimit en tot moment la voluntat de transparència, ha admès fins i tot que "pot ser que l'actual secretari tècnic, Miguel de Hita, no vulgui treballar en aquestes circumstàncies i ens demani de marxar, i nosaltres no ho podríem impedir". Al mateix temps, però, Calzada ha anunciat que el Consell d'Administració ha aprovat engegar un ambiciós pla a cinc anys vista, anomenat "CES 2028", amb el qual es pretén assolir la Primera Divisió en aquesta data, coincidint amb el 125è aniversari de l'entitat.

El Sabadell es proposa, un cop superada la situació actual, arribar a Segona en un termini de dos anys i intentar l'assalt a Primera en els següents tres. En aquest sentit, el club busca, a través d'un professional extern al club, inversors que cobreixin els 17 milions d'euros que, segons el pla, són necessaris per tirar endavant el projecte. Per començar, però, el Sabadell convocarà una junta general d'accionistes per aprovar una primera ampliació de capital de tres milions d'euros.

"Els actuals inversors hem aportat fins ara 9 milions d'euros i hem esgotat la nostra capacitat. No estem venent el club, estem dient que volem que entrin diners al Sabadell, però creiem que hem de donar pas a altres inversors. La nostra proposta a aquests inversors és una proposta de valor. Apostar per un club com el nostre, que té el potencial d'arribar a Primera, pot ser una operació rendible. Alguns grups ho han fet amb clubs com el Leganés, el Saragossa o l'Sporting de Gijón, amb inversors nord-americans i mexicans, amb la idea de comprar un club de Segona ara per fer-lo pujar a Primera. Però això també demostra la dificultat d'invertir en una categoria com la Primera RFEF, que és deficitària; de fet, ruïnosa. Sortir-ne té un component d'atzar, i competim amb altres clubs que estan disponibles per un nivell d'inversió molt més baix que el que hem realitzat nosaltres."

Calzada: "Entenc que costi fer nous socis davant la incertesa esportiva, però cal la unitat de tots per sortir-nos-en" (@CESabadell)

Calzada ha assegurat que algunes primeres inversions s'han refredat pel context global actual ("estan congelades, però encara no estan descartades") i ha volgut deixar clar que, a diferència d'altres moments en la història del club, tots els pagaments estan al dia i la supervivència del Sabadell i la seva participació a la Primera RFEF no estan amenaçades: "Estem amb més socis que mai, ve més gent al camp que mai, hem reduït deute, tenim una presència a les xarxes com mai... però hem de superar entre tots un moment que és complex." El president arlequinat ha arribat a assegurar que ha "plorat i deixat de dormir moltes nits pensant d'on trauríem els diners per pagar als jugadors", però ha mostrat el seu convenciment absolut que capejaran el temporal.

Anar al contingut