Curry, durant la celebració del títol de l'NBA (Warriors)
Curry, durant la celebració del títol de l'NBA (Warriors)
esports

El nou gest de celebració del món de l'esport que ha posat de moda Stephen Curry

Molts esportistes imiten el gest d'anar a dormir com a celebració durant els partits

Redacció Esport3Actualitzat

Cada vegada és més habitual veure esportistes que repeteixen un gest que s'ha posat de moda per celebrar èxits durant els partits. L'ultim gest que s'ha posat de moda el va començar a fer Stephen Curry. El base dels Warriors va fer el gest d'anar a dormir després de d'anotar un triple clau diverses vegades durant la temporada passada.

En poques setmanes, aquest gest s'ha convertit en una celebració habitual en el món de l'esport. Jugadors i jugadores d'esports diferents com el bàsquet, el futbol americà, el bèisbol o el futbol, han fet habitual aquest gest.

El gest de Causeur en la final de l'ACB

Alguns aficionats veuen el gest com una provocació. D'altres, com un simple gest de celebració amb certa gràcia. És cert que el gest cau d'una manera o d'una altra segons si es fa o es pateix, però en aquests casos les competicions es fixen si els gestos son ofensius. A l'NBA es veuen molts gestos després de les cistelles, però l'organització també sol sancionar els jugadors que fan gesticulacions que poden ser ofensives.

Sense anar massa lluny, a la final de la Lliga ACB, el jugador del Madrid Fabian Causeur va fer el gest de tallar-se el coll per celebrar una cistella decisiva davant el Barça. L'ACB no es va pronunciar sobre l'acció del jugador del Madrid, però moltes veus van denunciar que aquests casos sí que es castiguen a altres països.

Anar al contingut