Marc Tur durant la prova dels 50 quilòmetres marxa de Tòquio 2020 amb el japonès Kawano i el canadenc Dunfee (Reuters)
Atletisme

El marxador olímpic Marc Tur anima els esportistes homosexuals a reconèixer la seva condició

"Soc obertament gai, ni soc dels primers olímpics homosexuals a reconèixer-ho ni espero ser dels últims a donar més visibilitat al col·lectiu", diu l'atleta eivissenc

Marc Tur es va donar a conèixer al gran públic durant els passats Jocs Olímpics de Tòquio, quan va estar lluitant per una medalla als 50 quilòmetres marxa, que se li va escapar per ben poc. El marxador eivissenc continua en el focus mediàtic després de proclamar obertament la seva homosexualitat i de donar així més visibilitat al col·lectiu LGTBI+.

 

"Soc obertament gai, ni soc dels primers olímpics homosexuals a reconèixer-ho, ni espero ser dels últims al fet de donar més visibilitat al col·lectiu. Ells em van ajudar a trencar amb les meves inseguretats, les pors i em van ensenyar a lluitar pel que vull sense que la resta importi. Encara que sembli mentida, aquells sentiments negatius que vaig poder tenir un dia els he transformat en una cosa per la qual lluitar i m'ajuda a treure totes les meves forces quan estic competint en un món en què encara queda molt per fer, cada granet compta".

 

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut