Lliga ACB- Playoff 1/4 de final

El Manresa tanca la temporada amb una nova derrota contra el Reial Madrid (74-83)

L'equip de Pablo Laso ha dominat gairebé tot el partit i ha estat capaç de redreçar un 63 a 59 del Baxi en l'últim quart

Imma PedemonteActualitzat

El Baxi Manresa ha tancat una temporada fantàstica, tot i fer-ho amb una segona derrota davant del Reial  Madrid en el play-off de quarts de final de la Lliga Endesa. Els blancs, que es van imposar en el primer enfrontament per 93 a 76, han estat els grans dominadors, i, a pesar d'algunes estones de revifada del conjunt català, han acabat passant a semifinals per 9 punts de diferència: 74 a 83.

El primer quart ha estat força equilibrat. El Manresa de Pedro Martínez només s'ha pogut distanciar d'un parell de punts, mentre que el Madrid ha arribat a una diferència de set, amb un parcial de 0 a 9 que els ha posat 18 a 25. Després dels triples de Francisco i Maye, han arribat els de Yabusele i Sergio Llull, que han deixat el marcador en 21 a 25 un cop acabats els primers 10 minuts. La immediata reacció catalana, amb l'entrada de Rafa Martínez i Vaulet, els ha posat per davant --34 a 29--, però no han trobat la manera de mantenir-se i ha estat l'encert de Rudy Fernández, Sergio Llull i Eddy Tavares el que ha tornat a igualar les forces i donar un mínim avantatge al conjunt de Pablo Laso. Les errades en llançaments de triples dels manresans els han conduït fins al 39 a 41 al descans.

En la represa, el Reial Madrid ha sortit a no perdonar. Un triple de Thomasson ha estat contrarrestat per altres cistelles de tres de Causseur i Yabusele. Els blancs han marxat de 9 punts --46 a 55--  i el bon joc de Francisco, més la bona defensa manresana, no ha pogut evitar el final del tercer quart amb un 53 a 59 favorable als madridistes. Tot s'ha decidit en la recta final. Cinc triples fallats dels blancs han permès un acostament del Baxi --58 a 59-- i, fins i tot, passar al davant, amb l'aparició de Chima Moneke, que ha sumat 7 punts en un moment.

erò el 63 a 59 favorable al Manresa ha resultat un miratge. La reacció de Deck i Llull no ha trigat, i ha estat especialment la inspiració de Gabriel Deck de cara a cistella, la punteria de Yabusele i la seguretat d'Eddy Tavares el que ha acabat decantant la balança. 74 a 83, el Madrid que passa a semifinals amb Sergio Llull com a màxim assistent en la història de la lliga, i comiat emocionat de Rafa Martínez com a jugador professional entre els aplaudiments del Nou Congost.

Anar al contingut