Copa del Rei

El Madrid és incapaç de remuntar davant de l'Alcorcón i s'acomiada de la Copa (1-0)

El Madrid va caure eliminat als setzens de la Copa davant de l'Alcorcón (1-0). Els blancs van sortir a totes, conscients que havien d'obrir la llauna al més aviat possible, mentre que el seu rival es limitava a defensar-se com podia. Els minuts anaven passant, el Bernabéu es desesperava i les presses eren el pitjor enemic per als homes de Pellegrini. A la represa, l'equip madridista va evidenciar que estava espès en atac. La diana de Van der Vaart no va evitar que es consumés un ridícul "galàctic".

Ni recuperar les mítiques consignes del madridisme, com la de Juan Gómez, "Juanito", li va servir al Reial Madrid. Manuel Pellegrini va presentar una alineació plena de cracs, amb Raúl, Van Nistelrooy o Kaká, i va sortir molt revolucionada. Ja des del minut 1 va quedar clar, en la primera jugada de Fernando Gago, en què tots els jugadors de l'Alcorcón estaven en camp propi. La pressió també va consistir a reclamar penals a l'àrbitre Fernández Borbalán, com va passar en una jugada de Ruud van Nistelrooy en el minut 4. Amb tot, el cert és que el Reial Madrid va tenir una possessió de pilota insultant, i va tenir les primeres ocasions; de Van Nistelrooy, en el minut 5, i d'Álvaro Arbeloa, en el minut 7, totes dues ben desbaratades pel porter Juanma.

Però poc a poc l'equip d'un Juan Antonio Anquela, nerviosíssim, va anar ajustant la situació i el Madrid va estar una estona llarga sense inquietar de veritat la porteria de l'Alcorcón. La gespa del Santiago Bernabéu s'anava aixecant com la moral dels visitants davant del 0 a 0 que es mantenia en el marcador. Tot plegat davant de la mirada del seleccionador argentí Diego Armando Maradona. El Madrid va haver de recórrer a la duresa i Albiol va veure una targeta groga per una entrada sobre Fernando Béjar, el mateix jugador que es va atrevir a efectuar el primer xut a porteria per a l'Alcorcón en el minut 36.

El Madrid, espès en atac

Mateix esquema per a la segona part. La primera oportunitat va ser per al Reial Madrid, amb un cop de cap de Pepe en el minut 47 que va sortir fora per poc. I la segona, la més clara fins al moment; xut de Kaká des de la frontal que Van Nistelrooy va desviar al travesser de la porteria de Juanma, davant la desesperació de jugadors i seguidors blancs. I és que, dins del cansament que començaven a acusar els visitants, el porter Juanma, que va desviar també un xut de Kaká, va estar incommensurable.

Però com a la primera meitat, el Madrid es va anar apagant com una espelma i el públic va començar a indignar-se de forma evident mentre Pellegrini posava cara de circumstàncies a la banqueta. El tècnic xilè va sentir clarament com el públic li demanava la dimissió.

Les cares de decepció a la graderia només es van alleujar una mica quan Rafael van der Vaart, en el minut 81, va marcar l'únic gol del partit amb un xut des de fora l'àrea. Però el gol va tenir una transcendència mínima davant el que es va acabar consumant; la segona eliminació consecutiva d'un Madrid carregat de multimilionaris davant d'un equip semiprofessional de Segona Divisió B. L'Alcorcón ha escrit el seu nom a la història de la Copa.