Hoquei patins

El Lloret i el Mataró guanyen els seus partits i garanteixen un campió català a la Copa de la CERS

La Copa de la CERS 2009 tindrà un campió català en la final que es jugarà aquest diumenge a Lloret de Mar i que serà transmesa en directe pel Canal 33 a partir de les 12.30 h. Els amfitrions han complert els pronòstics amb una golejada inapel·lable davant el Viareggio italià (3-0), mentre que el Mataró, amb un "hat-trick" de Formatjé, ha derrotat l'Oliveirense portuguès a la pròrroga (2-3). La final, doncs, es presenta d'allò més interessant després que s'hagi garantit el triomf d'un equip català.

Oliveirense, 2 - Mataró, 3

Només tres minuts ha trigat el Mataró a inaugurar el marcador a la primera semifinal de la Copa de la CERS, gràcies a una jugada individual de Ferran Formatjé, que ha culminat de manera brillant un contracop. Aquest gol ha permès al Mataró cedir la iniciativa a l'Oliveirense, que no ha sabut trobar forat tot i intentar-ho una vegada i una altra. Els portuguesos han marxat al descans enfonsats anímicament després que el Mataró, de nou per mitjà de Formatjé, ha fet el 0-2 al minut 21 en un altre contraatac.

La segona part ha estat força accidentada, i no només pel que ha passat al terreny de joc, sinó perquè el marcador s'ha espatllat i el partit s'ha aturat durant cinc minuts. La tensió ha anat augmentant arran del primer gol de l'Oliveirense, marcat per Silva al minut 28, i després Santos ha vist la targeta blava per agredir Arnau. Quan faltaven nou minuts per a l'acabament, en una jugada sense perill aparent, Silva ha tornat a marcar per l'Oliveirense i ha forçat la pròrroga. Ha hagut de ser Formatjé l'encarregat de donar l'accés a la final al Mataró en marcar el 2-3 definitiu al minut 53, que ha fet desfermar l'alegria entre els seguidors maresmencs.

Lloret, 3 - Viareggio, 0

Els 200 aficionats del Viareggio que han vingut a Lloret des d'Itàlia no han estat suficients per ajudar el seu equip a disputar la final de la Copa de la CERS. Tot i que els transalpins han sortit valents i buscant la porteria contrària, el Lloret ha demostrat tenir molta més contundència en atac.

El primer gol català l'ha fet Rodri al minut 22 amb un tir creuat que ha batut Barozzi. Amb l'1-0 s'ha arribat al descans, i a la represa, la festa del Lloret s'ha arrodonit amb els gols de Lladó, al minut 37, i Carlos Cortijo, al 38. Amb el partit totalment sentenciat, els últims minuts han servit perquè els amfitrions agafessin forces de cara a la gran final que tindrà lloc aquest diumenge a les 12.30 hores (en directe pel C33) i que els enfrontarà amb el Mataró.