Guillem Vives, exultant durant el partit contra el Baskonia

El Joventut confirma la gesta i elimina el Baskonia (83-76)

En una gran segona part, els badalonins superen clarament els bascos i signen un 2-0 en la sèrie

Jordi RobirosaActualitzat

El Joventut ha estat superior al Baskonia durant bona part del partit. Fins i tot quan el matx estava equilibrat, les sensacions eren badalonines, amb un joc més equilibrat i molts jugadors sumant. Al descans s'ha arribat amb 46 a 40 i la sentència l'han concretada en la segona meitat, en què la Penya ha arribat a tenir 15 punts de diferència (77-62) per acabar guanyant per 7: 83-76

Que el bàsquet és un esport mental és una evidència palmària i ho demostra aquest Joventut de Badalona. Després de la final de l'Eurocopa i coincidint amb la lesió de Pau Ribas l'equip semblava haver entrat en una depressió profunda que semblava que només s'aturaria amb una derrota clara davant del Baskonia i el final de la temporada. Però no ha estat així. Un partidàs de Kyle Guy a Vitoria va tornar la flama a l'equip badaloní que ha renascut com una au fènix.

I en aquest segon matx Guy ha tornat a lluir, i de quina manera. El canoner d'Indiana ha fet 22 punts, però en aquesta ocasió hem de destacar el duet Vives-Feliz, que no només ha anotat amb facilitat, sinó que ha sabut dirigir l'equip i controlar totes les situacions. Amb aquesta victòria el Joventut torna a  les semifinals i espera rival. Un rival que segurament serà el Madrid que duu avantatge davant del Gran Canària, un equip que ha seguit el camí contrari de la Penya i, ara mateix, està demanant a crits les vacances.