Girona

El Girona perd a San Mamés i haurà d'esperar per poder sumar els primers tres punts a domicili (2-0)

Muniaín, a la primera part, i Aduriz, a la segona, han frenat les aspiracions del conjunt de Pablo Machín de sumar els primers tres punts de Primera fora de Montilivi

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Girona de Pablo Machín buscava, a San Mamés, sumar els primers tres punts a Primera Divisió, lluny de casa, fora de Montilivi. El partit, però, no era fàcil, tenint en compte els bons resultats de l'equip de Bilbao en l'inici de temporada. El domini inicial dels de Machín no ha servit per a neutralitzar el primer gol de l'Athletic a la primera part, que han acabat de rematar a la segona (2-0).

Detall del aficionats bascos que han volgut homenatjar Catalunya en el minut 11 de partit amb motiu de la diada d'aquest dilluns, amb l'eslògan en basc: "L'Athletic també amb Catalunya!" (Athleticzaleak ere Kataluniarekin). Un partit especial també per a Gorka Iraizoz, que tornava per primera vegada a La Catedral.

L'Athletic Club ha fet el primer gol del partit en el primer temps, quan el Girona era superior i dominava el partit. En el minut 25 Iñaki Williams fa una centrada des de la dreta per a emmarcar i Muniain apareix per rematar davant Iraizoz que no la pot aturar (1-0). El Girona no ha pogut aconseguir l'empat i així s'ha arribat al descans.

A la segona part, l'Athletic ha rematat la feina amb un segon gol, en el minut 53 amb una nova assistència de Williams per Aduriz, que marca a plaer (2-0). Després del gol el conjunt basc ha aconseguit calmar el partit, el Girona ho ha intentat, sense sort, i en el minut 90 l'Athletic ha estat a punt de fer el tercer, però la rematada de Sabin Merino ha topat amb el pal.

Amb aquesta victòria l'Athletic suma tres punts d'or per a situar-se en zona Champions, amb dues victòries i un empat. Tot sense rebre cap gol en els tres partits jugats, igual que el FC Barcelona.

El Girona rebrà diumenge que ve el Sevilla, més endavant el Leganés i el 23 de setembre el FC Barcelona.