GIRONA

El Girona de Francisco creu en l'ascens després de guanyar el Saragossa (1-0)

Un penal transformat per Stuani derrota els aragonesos i deixa l'equip a sis punts de l'ascens directe a falta de cinc jornades

Oriol VidalActualitzat

Bateig regenerador de Francisco a la banqueta del Girona, que davant el Saragossa ha millorat la imatge i s'ha endut un triomf fonamental per mirar de nou cap a l'ascens. A Montilivi s'ha tornat a veure un conjunt molt seriós i ordenat en defensa, fins al punt de desactivar un rival pla. L'encert d'Stuani (25 gols ja) revifa la il·lusió gironina contra un rival directe que ara marxarà al divan: de poder col·locar-se líder ara es martiritzarà, després de sumar en aquesta represa només sis punts dels divuit possibles.

Ni gironins ni aragonesos han fet honor a les seves aspiracions en el primer temps. El Girona ha disposat de les millors ocasions, sobretot amb un xut potent de Borja García al minut 5 i un intent de rematada d'Aday en el minut 15 que ha neutralitzat Stuani. L'uruguaià ha fregat el gol als 23 minuts, amb un intent de vaselina al seu excompany a l'Espanyol, Christian Álvarez. Els de Víctor Fernández no han connectat amb el golejador Luis Suárez i només han disposat d'una oportunitat clara, després d'una jugada individual de Burgui als 20 minuts que ha acabat amb la intervenció d'un segur Asier Riesgo.

Al segon temps, la connexió Borja-Stuani ha estat a punt d'obrir el marcador en el minut 51, i tres minuts més tard ha arribat el penal, amb una acció tan absurda com temerària de Clemente davant el charrúa d'esquenes a porteria. Stuani ha refermat el seu liderat al pitxitxi de Segona amb el seu 25è gol, enganyant per complet Christian, i poc després ha estat a punt de repetir, després d'una centrada de Maffeo. Granell, que avui ha batut el rècord de partits jugats amb el Girona (223) ho ha provat amb una falta directa que ha fregat el pal, completant els millors minuts locals. El ritme dels de Francisco s'ha tallat en la revisió d'un penal decretat per Milla Alvéndiz per unes mans inexistents de Puado: quatre minuts s'ha aturat el joc. Però els tres punts, del tot vitals, s'han quedat a casa i la imatge, reforçada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut