Leo Messi en un entrenament recent del Barça (@fcbarcelona)
Barça

El FC Barcelona espera oblidar-se de la Supercopa amb un bon debut a la Lliga contra el Betis

Els blaugrana debuten a la Lliga contra l'equip de Quique Setién amb les baixes de Suárez, Iniesta i també la de l'últim fitxatge, el brasiler Paulinho, perquè no s'ha pogut enllestir tota la documentació del seu traspàs. Alcácer es perfila com a titular en la davantera i Gerard Piqué, recuperat de les molèsties al Bernabéu, està entre els convocats.

Actualitzat

Després del bany de realitat que va significar la derrota en la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, el FC Barcelona d'Ernesto Valverde buscarà aquest vespre (20.15) contra el Betis oblidar-se de les males sensacions i començar amb bon peu la Lliga al Camp Nou.

Les samarretes del primer equip blaugrana canviaran els habituals noms dels jugadors en el dors per la paraula 'Barcelona' en homenatge a les víctimes dels atemptats que van deixar catorze morts i més d'un centenar de ferits a Catalunya.

En un partit marcat pels atemptats de dijous passat, el primer equip blaugrana -sense trident per la marxa de Neymar da Silva al PSG i la lesió de Luis Suárez-, s'encomana a Leo Messi per revertir un mal inici de temporada. En la Supercopa, el Reial Madrid va deixar al nu les carències del nou projecte blaugrana. No només pel resultat (5-1 global després dels dos matxs), sinó per les males sensacions en el joc.

Sense ordre en la medul·lar i amb poca profunditat en atac, l'equip entrenat per Zinedine Zidane va confirmar la seva superioritat futbolística davant un Barça que, a dotze dies per al tancament del mercat estival, sol ha fitxat a Nelson Semedo, Gerard Deulofeu i Paulinho Bezerra. A l'espera de reforços que supleixin l'adeu de Neymar Ernesto Valverde busca dissipar dubtes guanyant a un Betis que el curs passat va encaixar un 6-2 precisament en el primer partit de la lliga.

El tècnic extremeny no podrà comptar amb l'uruguaià Luis Suárez, que estarà quatre setmanes de baixa per una distensió en la càpsula posterior del genoll dret que va patir en la tornada de la Supercopa contra el Reial Madrid. Així, Paco Alcácer, que va jugar uns minuts en l'anada de la Supercopa, tindrà una oportunitat per reivindicar-se i assumir els galons de davanter centre.

Gerard Piqué ha entrat en la convocatòria, en detriment d'Andrés Iniesta, que encara no s'ha recuperar de la contusió a la cama dreta. El nou fitxatge brasiler, Paulinho, tampoc figura a la llista perquè la paperassa encara no està enllestida. En aquestes, l'argentí Leo Messi, que ha signat cinc doblets en els sis últims estrenes de la lliga, es perfila com el principal argument blaugrana per redimir-se d'allò succeït en la Supercopa i donar, al fi, una alegria a l'afició blaugrana.

El renovat Betis de Quique Setién, després de l'arribada de nou fitxatges dins de l'objectiu del club de fer un salt de qualitat per instal·lar-se a les zones nobles de Primera, visita el Camp Nou amb el repte de plantejar batalla en el seu debut i treure profit de la crisi que afecta al Barça.

El tècnic del Betis recupera un dels seus nou fitxatges, l'extrem exbarcelonista Cristian Tello, després de superar una lesió de turmell, i comptarà a més amb l'últim reforç, l'exmadridista Javi García, procedent del Zenit rus, i intentarà que el seu equip tregui fruit de la seva aposta pel futbol de toc per aconseguir un bon resultat en l'estrena oficial del seu nou projecte.

El Betis té la baixa per lesió del fitxatge que més il·lusió ha despertat en la seva afició, el mitjapunta algerià Riad Boudebouz, i es preveu que Setién aposti en el mig camp per altres tres dels seus reforços, el mexicà Guardado, Camarasa i Javi García, i en les bandes per l'incombustible Joaquín i l'hispano-argentí Nahuel, amb el golejador Sergio León en punta.

El Betis va aconseguir el seu últim triomf al Camp Nou fa just dotze anys, el 20 d'agost de 2005 en la tornada de la Supercopa que va perdre contra el Barcelona (0-3 en l'anada), al qual van seguir nou derrotes i un empat (1-1, en la 2005-06).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut