Futbol

La primera divisió de futbol femení ja és professional

El CSD ha aprovat per unanimitat una mesura històrica dins l'esport espanyol

Redacció Esport3Actualitzat

El Consell Superior d'Esports (CSD) ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la professionalització de la primera divsió del futbol femení. El mateix CSD ha penjat a les xarxes el moment en què ha aprovat la mesura: 

 

 

José Manuel Franco, president del Consell Superior d'Esports (CSD), ja havia posat data a una notícia llargament esperada. Avui, ha explicat l'adopció de la mesura, que ha titllat d'històrica: 

"Avui saldem un deute històric amb les dones futbolistes, amb les dones esportistes i amb les dones en general, que han patit una discriminació històrica i únicament pel seu gènere. Fem justícia i complim compromisos. El Govern d'Espanya compleix. La igualtat és un objectiu prioritari".

Serà la primera categoria d'un esport femení que tindrà aquesta consideració i aquest canvi de catalogació implicarà variacions a diferents nivells i la creació d'una associació que organitzi la competició, que negociï la venda dels drets audiovisuals i que treballi amb la Federació Espanyola els diferents aspectes de la competició.

La professionalització de la lliga femenina arriba un any després que s'aprovés el primer conveni col.lectiu de les futbolistes. Un primer pas però insuficient en la igualtat real i efectiva de les lligues de futbol.

Just el setembre passat, l'anterior secretària d'estat per l'esport, Irene Lozano, va marcar-se com a objectiu fer professional la lliga femenina. Han passat 9 mesos i aquest dimarts s'ha aprovat per unanimitat

El CSD tutelarà durant els tres primers anys la competició.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut