Futbol català

El Cornellà serà el representant català al playoff d'ascens a Segona

Els de Xavi Calm superen el Terol al Nou Municipal (2-0) i s'aprofiten de l'ensopegada de l'Espanyol B a Paterna (1-1)

Oriol VidalActualitzat

El Cornellà s'ha endut la quarta plaça del playoff d'ascens a Segona en una última jornada trepidant. El conjunt de Xavi Calm ha fet els deures i ha resolt amb suficiència el seu partit contra el Terol (2-0). Però calia que el marcador favorable vingués acompanyat de l'ensopegada de l'Espanyol B a Paterna, i així ha estat: un gol a nou minuts del final del filial valencianista ha desplaçat la festa al Nou Municipal, expectant davant les notícies que arribaven des del Túria. Demà a la tarda els cornellerencs sabran el seu rival, un dels segons classificats dels altres grups: el Logroñés, la Ponferradina o el Cartagena.

El Cornellà ha jugat amb el seu pragmatisme habitual, amb l'incisiu Carlos Esteve fent el corcó a la defensa visitant. Però no ha estat fins a l'hora de partit que ha pogut foradar la xarxa forastera, amb una altra tarda providencial del juvenil Abde. La sentència ha arribat només vuit minuts després. El Terol es jugava l'últim cartutx per la permanència i ha hagut d'arriscar, i fruit de tot plegat ha arribat el 2-0, obra del canari Leo Ramírez de penal.

L'Espanyol es queda a les portes de l'ascens

El desenllaç ha estat cruel per a l'Espanyol B de David Gallego, que ha vist com se li escapaven els tres punts en un partit en què ha pogut golejar. Sense el seu golejador, Víctor Campuzano, el protagonisme ha estat per a Nico Melamed, que ha obert el el marcador amb un bon xut col·locat després de l'assistència de Marc Marcet. Una altra rosca de Nico hauria pogut significar el 0-2, que també han fregat al segon temps Doncel i Víctor Gómez, que han topat amb el pal. Els periquitos havien controlat bé la situació, però una errada en el blocatge d'Edu Frías després d'una centrada de Fran Navarro ha deixat el gol en safata de plata a Sekou. Una diana fatal per al filial blanc-i-blau, que tot i firmar una campanya esplèndida s'ha quedat sense temps de reacció i amb la mel als llavis.