Guro Reiten celebra el gol que ha donat la victòria al Chelsea a Lió
Guro Reiten celebra el gol que ha donat la victòria al Chelsea a Lió (Chelsea FC)
Champions femenina

El Chelsea evidencia el sotrac del Lió i el derrota a domicili (0-1)

D'aquesta eliminatòria n'ha de sortir l'hipotètic rival del Barça a les semifinals, si les blaugranes aconsegueixen eliminar la Roma. Les campiones d'Europa s'han mostrat toves en defensa i poc incisives en atac davant les londinenques

El Chelsea, finalista de la Champions femenina el 2021, ha donat la gran sorpresa dels quarts de final en derrotar les campiones vigents, l'Olympique de Lió, al partit d'anada dels quarts de final (0-1), disputat al Groupama Stadium davant uns vint mil espectadors.

Tot i que les locals, que no comptaven amb la lesionada Ada Hegerberg, han tingut la primera oportunitat amb un mà a mà desaprofitat per Eugénie Le Sommer, l'equip d'Emma Hayes ha estat més efectiu i s'ha avançat en el minut 28. Una jugada de l'escocesa Erin Cuthbert, amb túnel inclòs sobre Damaris Egurrola, l'ha culminat la noruega Guro Reiten amb una rematada de primeres que ha batut la xilena Christiane Endler.

Lauren James, aquí perseguida per tres jugadores locals, ha estavellat una rematada al pal (Chelsea FC)

Tres minuts més tard, el Chelsea ha estat a punt d'aconseguir el segon en un xut de Lauren James, des de 25 metres, que s'ha estavellat al travesser. Les locals també han enviat una pilota a la fusta a través de Delphine Cascarino, ja a la segona part (60'), però l'organització defensiva de les blues ha ofegat qualsevol intent de reacció local.

L'Olympique de Lió és líder a la Lliga francesa, però només té un punt d'avantatge sobre el París Saint-Germain. De l'eliminatòria entre l'OL i el Chelsea n'ha de sortir l'hipotètic rival del Barça a les semifinals, sempre que les de Jonatan Giráldez facin bo l'avantatge aconseguir ahir a Roma (0-1).